Нито един клиент на руския енергиен гигант “Газпром“ не купува

...
Нито един клиент на руския енергиен гигант “Газпром“ не купува
Коментари Харесай

Сърбия се хвали - никой не купувал газ от Русия на по-ниска цена

Нито един клиент на съветския енергиен колос “Газпром “ не купува естествен на преференциалната цена, която заплаща – тя е под пазарната. Това съобщи в изявление за белградския “Политика “ шефът на Секретариата на Енергийната общественост Янез Копач.

“Цената от 270 $ е необикновено ниска в сегашните условия. Вероятно никой покупател на съветски няма по-изгодна цена сега, тя е доста по-ниска от пазарната. Във всеки случай Александър Вучич направи необикновено сполучлив ход за сръбските консуматори на и за репутацията си. С тази цена е предпазена от бурята на международната енергийна рецесия “, разяснява Копач.
свързани новини60765на 25.12.2020
Той изрази вяра, че след април 2022 година пазарните цени на естествения ще паднат. Копач се изрече в поддръжка на достъпа до “Балкански поток “ освен за Русия, само че и за други снабдители на синьо гориво.

Освен това той изрази подозрения по отношение на опцията за създаване на атомна електроцентрала в Сърбия, предава " Фокус ".

На 25 ноември, вследствие на договарянията сред президентите на и Владимир Путин и Александър Вучич в Сочи, Москва резервира цената на газа за западната ни съседка на 270 $ за шестте зимни месеца. След приключването им Белград ще получи преференциални условия от Москва по дълготраен контракт. Според думите на Вучич тези условия са изключителни.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР