Нито един кандидат за евродепутат не се е включил в

...
Нито един кандидат за евродепутат не се е включил в
Коментари Харесай

„Менса България“: Високият интелект не е задължителен за политиците, но има минимум

Нито един претендент за евродепутат не се е присъединил в апела на „ Менса България “ за инспекция на коефициента на просветеност. Традиционно преди избори от сдружението насочат покана към участниците в конкуренцията да ревизират IQ-то си.
„ Много от претендентите за Европейски парламент обявиха предпочитание за присъединяване, само че на оповестената дата за попълване на теста не пристигна никой. След като аплайват да показват българите в Екологичен потенциал, би трябвало да покажат личностните си качества. За да съумеят на вота, би трябвало да знаем кого избираме “. Това разяснява в предаването „ 12+3 “ Христо Радков, зам.-председател на „ Менса България “.

„ Високият разсъдък не е наложителен за политиците, само че има наложителен най-малко. Един политик, на който народът му е дал своя вот доверие, би трябвало да е в горната една четвърт на обществото по разсъдък, с цел да има опцията да мисли. Ако той не може да мисли, няма значение какво обучение има, какво образование има, от какво семейство е. Ако неговият компютър не работи, то той не може да вникне в казуса. Не е наложително политиците да са членове на „ Менса “, от време на време прекалено много високият разсъдък пречи “.

Радков показа, че предизборната акция за евровота не му е харесала, тъй като нито е видял личностите качества на претендентите, нито е схванал какво ще вършат в Европарламента:

„ Повечето споделиха, че ще се борят с корупцията в страната. Но това е невероятно, тъй като Европарламентът ръководи единната политика на Европа, а не персонално вътрешната политика на всяка страна. Имам изразителен образец за това – по същия метод един човек, на който жена му му изневерява, може да свика общо заседание на блока, с цел да му решат казуса. Европа я интересува България да е приобщена, да следва директивите и да върви в единния съюз “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР