Нито един друг сериен автомобил с предно предаване не е

...
Нито един друг сериен автомобил с предно предаване не е
Коментари Харесай

Дива и красива е новата Honda Civic Type R

Нито един различен сериен автомобил с предно предаване не е прекосявал по-бързо митологизираната Северна права на немската писта “Нюрбургринг ” от новата Honda Civic Type R. При тестванията на това рисково мъчно за водача и колата трасе, японският модел усъвършенства със 7 секунди времето на своя предходник. Което е явен знак, че това е един освен извънредно бърз, само че и уравновесен автомобил със мощно показване по всички индикатори.
 2017 Honda Civic Type R  2017 Honda Civic Type R  2017 Honda Civic Type R  2017 Honda Civic Type R
Двулитров турбо мотор, 320 конски сили мощ, 400 Nm въртящ миг, оптималната скорост 272 км/ч, ускоряване от 0 до 100 км/ч за 5,7 секунди, механична 6-степенна трансмисия. Това са сухите числа от техническите данни на новия Civic Type R, които са облечени в извънредно състезателен ламаринен костюм. Вълнуващият външен тип обявява злия темперамент на компактния хекбек, чиято лека и здрава каросерия е набраздена от аеродинамични детайли. Особено ефектна е задната част с огромен спойлер и дифузьор, в центъра на който се намират трите кръгли тръби на изпускателната система. Тези фунии бълват здрав пълнозвучен тон, с 2 децибела по-силен от песента на предходния Type R.

Интериорът също е завършен извънредно спортно с червен салон и черен текстил. Водачът и пасажерите разполагат с най-модерните електронни системи за комфорт, сигурност и забавление. Когато индивидът зад кормилото няма въодушевление за бързо каране, към този момент може да задейства и режим за умерено пътешестване, който добавя другите два режима – общоприетия състезателен и рисковия R+.

Ценителите на спортните коли са наясно с опциите на Type R, даже без да са виждали колата. Това се потвърждава от следната преживелица. През май тази година млад клиент влиза в шоурум на Honda и желае да купи тази кола “на сляпо ”. Настоява да остави капаро, с цел да получи първия образец от квотата за България. Дава почти 90% от хипотетичната цена, която по това време още не е закрепена публично. След това чака повече от половин година, за дойде автомобилът и седна в него напълно неотдавна след формалната премиера на Civic Type R на софийския автосалон.

Интересът към модела е в действителност огромен и по света, и у нас. В Бълария подписаните контракти към този момент са съвсем 10. Ограниченото произвеждане не разрешава всеобщи продажби, по тази причина всеки притежател на Civic Type R може да се усеща специфичен. Защото автомобилът е всичко най-най-най, на което са способни инженерите на Honda.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР