Нито един дипломат не трябва да си позволява да поставя

...
Нито един дипломат не трябва да си позволява да поставя
Коментари Харесай

Първи коментар на Петков след решението на руското посолство у нас

Нито един посланик не би трябвало да си разрешава да слага условия на самостоятелна България.

Така министър председателят в оставка Кирил Петков разяснява формалното решение на съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова да повдигне въпроса за закриването на дипломатическата задача пред управляващите в Москва, съобщи.

„ Мисля, че госпожа Митрофанова би трябвало да спре да се изявява по медиите. Нашите връзки с Русия би трябвало да продължат. Ние имаме история. Митрофанова се пробва да си играе със страховете на хората. Този звук не е продуктивен”, сподели още Петков.

Той означи, че 70 в действителност е сериозна численост, когато касае експулсиране на дипломати, само че и оставащите у нас 43-ма чиновници на съветското посолство също са доста. „ Ние имаме 12 души в Москва”, акцентира министър-председателят в оставка.

По време на ревизия на интерконктора с Гърция Петков разяснява и оповестената преди часове номинация на Асен Василев за премиерския пост в вероятно бъдещо държавно управление на „ Продължаваме Промяната ".

„ Трябва да покажем, че няма пост, който да е по-голям от това да спасим България от рецесия. Василев има безупречна известност, невероятна почтеност и аз ще съм горделив да продължим работата си дружно ", сподели Петков. И добави, че идната седмица партията му ще стартира договаряния за образуване на кабинет. Очаква на масата да седнат и самостоятелни депутати.

На 28 юни министър председателят в оставка Кирил Петков заяви, че България отзовава 70 съветски дипломати. Той посочи, че това е станало с помощта на българските служби.

„ Това са чиновници на съветската страна, които нашите служби са разпознали като хора, които са свързани в огромна степен с техните служби и са работили против ползите на нашата родина”, съобщи Петков.

В отговор на решнието на 30 юни посланикът на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова беше призната в Министерство на външните работи по искане на Русия. Тя връчи вербална нота, с която в безусловен звук се слага искане за отдръпване на нотите за оповестените за личност нон грата чиновници на съветските задгранични представителствадо 12 ч. на 1 юли 2022 година В нотата се декларира, че в противоположен случай пред съветското управление безотлагателно ще бъде издигнат въпрос за закриване на Посолството на Руската федерация в Република България.

Митрофанова съобщи, че Москва обмисля разкъсване на дипломатическите връзки с България. "Сега съм в контакт с Москва. И Москва ще предприеме доста фрапантни ограничения. Това не може да остане без последици. Даже може да бъдат скъсани дипломатическите връзки. Москва ще вземе решението ", съобщи Митрофанова.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР