„Нито един дипломат не трябва да си позволява да дава

...
„Нито един дипломат не трябва да си позволява да дава
Коментари Харесай

Петков: Митрофанова се опитва да си играе със страховете на хората


„ Нито един посланик не би трябвало да си разрешава да дава ултиматуми на българската страна със период от 24 часа в 12 часа “.

Така министър председателят в оставка Кирил Петков разяснява известието на дипломат Елеонора Митрофанова, че посолството на Русия в България ще приказва публично с Москва за закриване на задачата у нас.

По думите му Митрофанова се пробва да си играе със страховете на хората.



„ 70 чиновници от посолството е една сериозна численост, която си отива. Но остатъчната численост – 43-ма чиновници, също е висока. Ние имаме единствено 12 чиновници в посолството ни в Русия, а те 43. Ако това им се коства дребна численост, дано да видят другите посолства в Европа “, сподели Петков.

Той добави, че доста страни имат по-малки бройки даже от 43.

„ Г-жа Митрофанова мисля, че би трябвало да спре да се изявява по медиите. Дипломатическите връзки би трябвало да продължат. Ние имаме история, нашите нации са другарски. Но това, което не би трябвало да си мисли никоя страна, че нечий си посланик може да слага условия на една самостоятелна свободна България от през днешния ден за на следващия ден. Няма по какъв начин да се случи “, безапелационен бе Петков.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР