Нито един човек не е уволнен от в. Дума, заявяват

...
Нито един човек не е уволнен от в. Дума, заявяват
Коментари Харесай

БСП: Нито един човек не е уволнен от Дума |

Нито един човек не е уволнен от в. " Дума ", декларират в позиция от Българска социалистическа партия.

За отстраняването си описа журналистката, в това число пред OFFNews, и стартира подписка в нейна отбрана, към която се причислиха повече от 200 души, в това число някогашният министър на образованието Красимир Вълчев и ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков.



В прессъобщение от алената централа обаче се декларира:

" По мотив изявления и изразени позиции за уволнения във в. “Дума “ и “погром “ на вестника заявяваме следното:

Това не дава отговор на истината. Нито един човек не е уволнен от в. “Дума “. Конкретният мотив за обществени реакции е статута на журналиста Велиана Христова, която е неоспорим престиж.

Г-жа Христова не работи на трудов контракт във в. “Дума “, затова няма по какъв начин да бъде уволнена. Тя е имала авторски контракт със период 3 месеца, считано от 15.07.2020 година и е изминал на 14.10.2020 година

Вестникът е отворен да разгласява нейни публикации ".

Това са клевети и извъртане, реагира Христова на известието от " Позитано " 20 пред OFFNews.

" През ноември от КОВИД умря служителката, която отговаряше за фрагментите във вестника, по тази причина договорите не бяха възобновени и ние, публицистите, настоявахме това да се случи. Написахме го и в писмото си до Националния съвет.

Вместо това да се случи, чухме неистини на пленума на Българска социалистическа партия за вестника - по какъв начин година и половина не сме стъпвали в редакцията, а пари сме получавали. Да, година и половина вестникът се прави онлайн и излизаше всеки ден ", описа тя.

Искането им за възобновяване на договорите било отправено към същите двама души от фондация " Дума ", които нощес отишли в редакцията да й кажат на идващия ден да не идва на работа - Вяра Емилова и Атанас Зафиров. На него журналистите получили отговор, че тъй като вестникът ще има нова конструкция, ще подпишат новите си трудови контракти през февруари, а до тогава ще продължат да работят по авторските си контракти.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР