Нито аз, нито президентът Румен Радев е подведен. Президентът каза

...
Нито аз, нито президентът Румен Радев е подведен. Президентът каза
Коментари Харесай

Гечев за продажбата на държавни земи: Не е въпросът, че Василев излъга, а че го хванахме

„ Нито аз, нито президентът Румен Радев е измамен. Президентът сподели истината, такава каквато е “. Това разгласи в предаването „ Тази заран “, Явор Гечев, някогашен длъжностен министър на земеделието, а сега консултант на президента, по тематиката има ли желание актуалният кабинет да продава държавни земи, с цел да цялостни хазната.

Всичко това, съгласно мен, е в опит да дерайлира участието на България в еврозоната, съобщи финансовият министър

„ Фактите изрично демонстрират, че е имало желание за продажба на земи. Това не е инцидентна неточност, това е въображаемо. Не е въпросът, че Асен Василев излъга, въпросът е, че го хванахме “, разяснява Гечев.

По думите на Гечев продажбата на държавни земи е заложена в 3-годишната прогноза за бюджета на Министерството на земеделието. Била заложена сумата от 340 млн. лева

Като мотив в поддръжка на желанието да се продават земи той приложи обстоятелството, че земеделското министерство е възразило.

Никола Стоянов сподели документ с прогноза за доход за 2025 година от продажбата на земи в размер на 353 млн. лева

„ Асен Василев сподели, че не е виждал тази таблица. Това не е правилно, всичките забележки и таблици за отстраняването на забележките се подписват единствено от министър ”, акцентира още Гечев.

Гледайте целия диалог във видеото!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР