Nissan ще произвежда 30 000 по-малко превозни средства през следващите

...
Nissan ще произвежда 30 000 по-малко превозни средства през следващите
Коментари Харесай

Nissan ще прави по-малко коли в Китай - търсенето се забавя

Nissan ще създава 30 000 по-малко транспортни средства през идващите месеци в Китай, в сравнение с възнамерява, декларира осведомен пред Reuters, откакто международните автопроизводители се борят с намаляващото търсене в най-големия авто пазар в света.

След Ford и Hyundai, Nissan става най-новият авто производител, който понижава производството си в страната, където забавянето на икономическия напредък и осакатяващият резултат от комерсиалната война със Съединените щати понижиха доста продажбите на коли през последните няколко месеца.

Nissan възнамерява да понижи производството в Китай с общо 30 000 единици по-малко през интервала декември-февруари от първичните си проекти за произвеждане, декларира източникът, който отхвърля да бъде разпознато, защото проектите не са обществени.

Автопроизводителите задават първични проекти за това какъв брой транспортни средства ще създават във всеки един от техните фабрики. Тези проекти могат да бъдат изменени заради търсенето, промени по веригата за доставки и други фактори. Не беше известно какъв брой коли Nissan възнамерява да създаде през трите месеца.

Автомобилната компания е произвела близо 400 000 коли в страната през тримесечния интервал, завършил февруари тази година. Периодът обгръща първите два месеца на годината, когато продажбите нормално са мудни при подготовката за Лунната нова година (Китайската нова година).

Японският всекидневник Nikkei заяви късно в четвъртък, че Nissan възнамерява да понижи производството си в три завода в Китай, в това число в Далиан, където се създават известните модели Qashqai и Infiniti, и в Джънджоу, където прави кросоувъра на X-Trail SUV, един от най-продаваните модели и моделите на марката Venucia.

Говорителката на Nissan в Пекин отхвърли да разяснява бъдещите индустриални проекти в петък.

Китай е вторият по величина пазар на Nissan, който съставлява почти една четвърт от годишните продажби на автомобилния производител в международен мащаб. През предходната година той продаде 1,5 млн. автомобила в Китай, а по-рано тази година съобщи, че възнамерява да усили продажбите до 2,6 млн. единици до 2022 година, което прави Китай най-големият му пазар във връзка с продажбите на коли.

Но процъфтяващото търсене на коли в Китай като че ли е завършило, като пазарът е на път да означи спад на годишните продажби за първи път от 1990 година насам. Продажбите на Nissan в Китай се покачиха с 3,9% за интервала Януари- Ноември означиха, което е закъснение спрямо скока от 12% преди година.

Забавянето на главния пазар идва в миг, когато японският авто производител се бори със скандал, включващ хипотетично укриване на налози от Карлос Гон, което докара до неговото арестуване и следващо отменяне като ръководител, и напрегнати връзки с френския авто сътрудник Renault.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР