Nissan съобщи днес, че планира да изтегли 1,21 милиона автомобила

...
Nissan съобщи днес, че планира да изтегли 1,21 милиона автомобила
Коментари Харесай

Nissan изтегля над 1,2 млн. автомобила в Япония

Nissan заяви през днешния ден, че възнамерява да изтегли 1,21 милиона автомобила в Япония, защото инспекции за сигурност не дават отговор на условията на японския пазар, съобщи Франс прес.

Модели създадени сред октомври 2014 година и септември 2017 година, ще бъдат подложени на нови инспекции, съобщи Nissan в публично известие.

По-рано през днешния ден акциите на японския автомобилопроизводите внезапно поевтиняха, откакто заяви мината седмица, че е създал десетки хиляди коли за японския пазар без да са осъществени вярно инспекциите за сигурност.

На конференция шефът на Nissan Хирото Саикава сподели, че чака за към месец да бъде открита повода за какво направените инспекции не подхождат на условията на японския пазар.  " Кога, къде и по какъв начин е почнало всичко това даже някой с моята позиция не може да каже. Надявам се да стигнем до дъното на нещата “, разяснява президентът на компанията.

Проблемът е, че инспекциите са били осъществени от експерти, които не са били сертифицирани да вършат инспекции на производството за локалния пазар. Те имали документи, нужни за инспекции на коли за експорт, отбелязва Франс прес.

Тези нередности са били открити през септември при инспекция на място, направена от министерството на превоза, означават медии. Властите са ревизирали и други автомобилостроители
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР