Nissan официално ще има нов вносител в България, след като

...
Nissan официално ще има нов вносител в България, след като
Коментари Харесай

Nissan има нов вносител в България - Grand Automotive Central Europe

Nissan публично ще има нов вносител в България, откакто Комисията за защита на конкуренцията утвърди основаната в Будапеща Grand Automotive Central Europe да поеме този бизнес.

Сделката става посредством отделянето на активността на Nissan от сдружението " Рено Нисан България ", част от Renault Group, което отговаряше за вноса с изключение на на японската марка и на Renault и Dacia. Вносът им в България се поема от най-големия дилър на коли в Европа - швейцарската. За задачата Продажбите и сервизирането за крайни клиенти ще се правят от сегашните дилърства на трите марки в България.

Сделките бележат изтеглянето на Renault от страната (както и от други пазари в региона), като само BMW остава с непосредствено посланичество в България - останалите марки се внасят от български или европейски сътрудници на автопроизводителите. Френският колос трансформира бизнеса си под проекта Renaulution, като се концентрира върху вложения в нови технологии, бизнес модели и канали на продажби. Основното в него " не е размерът на продажбите, а основаването на стойност ".
Реклама
Grand Automotive Central Europe пое вноса на Nissan и в Чехия, Унгария, Словакия, Албания, Босна и Херцеговина, Хърватия, Косово и Република Северна Македония. Отделно компанията се занимава и с внос и сервизиране на Ford, Hyundai, Volvo и Infiniti в някои от тези страни. Приходите на унгарското сдружение за предходната година надвишават 120 млн. евро. Основен акционер в Grand Automotive Central Europe е израелската Taavura Holdings, учредена от бизнесмена Авраам Ливнат.

" Рено Нисан България " оперираше на българския пазар от 2005 година и беше най-големият вносител на коли с доходи съвсем 300 млн. лева за 2021 година. През предходната година Dacia и Renault бяха на второ и трето място по продажби след Toyota, надлежно с 3651 и 3178 пласирани нови коли. Nissan приключи годината с продажби от 659 коли.
Свързани публикации Недостигът на чипове в автомобилната промишленост ще продължи най-малко и през 2023 година 2 януари 2023, 10:25 Разходите за електроавтомобили се изравняват с тези за бензинови и дизелови модели 24 декември 2022, 12:27 Renault Group си потегля от България, заместници ще са швейцарски колос и израелска компания 15 ноември 2022, 10:50 Renault се разделя на 5 компании в опит да стане по-успешна 9 ноември 2022, 12:17 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Константин Николов
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР