Nissan Motor Co Ltd ще прехвърли бизнеса си в Русия

...
Nissan Motor Co Ltd ще прехвърли бизнеса си в Русия
Коментари Харесай

Nissan продава бизнеса си за €1 и напуска Русия

Nissan Motor Co Ltd ще трансферира бизнеса си в Русия на държавно дружество против 1 евро, бе обявено във вторник. Ходът ще донесе на японската автомобилна компания загуба от към 687 млн. $, като той идва месеци откакто тя бе принудена да спре производството там.

Дяловете в Nissan Manufacturing Russia LLC ще бъдат трансферирани на държавната NAMI, се споделя в известието, представено от Reuters. Сделката ще даде на японската корпорация правото да изкупи назад бизнеса в границите на шест години, сподели съветското министерство на промишлеността и търговията.

Nissan е следващата огромна компания, напускаща Русия след решението на Владимир Путин да нападне Украйна през февруари. По-рано основният акционер в Nissan, френският авто производител Renault, продаде мажоритарния си дял в съветската " Автогаз " през май. Според информацията – за едвам една рубла (0.02 долара).

Сделката с Nissan е „ от огромно значение за промишлеността “, сподели в изказване съветският министър на индустрията и търговията Денис Мантуров.

Споразумението с NAMI включва продажбата на индустриалните и проучвателен уреди в Санкт Петербург, както и центъра за продажби и маркетинг в Москва, споделиха от министерството.

Nissan съобщи, че чака изключителна загуба от към 100 милиарда йени (687 млн. долара), само че резервира прогнозата си за приходите за финансовата година, приключваща през март.

Корпорацията спря производството в завода си в Санкт Петербург през март заради спиране на веригата на доставки. Оттогава компанията и нейното локално звено следят обстановката, се споделя в известието. Но няма „ видимост “ за смяна във външната среда, показва Nissan и изяснява, че това я подтиква да се реши да излезе.

Другият сътрудник в алианса – Mitsubishi Motors Corp – също обмисля да напусне Русия, написа Nikkei. Говорител на компанията сподели, че нищо не е решено.

Nissan предприе огромна смяна в връзките си с Renault. Двете компании споделиха в понеделник, че договарят за бъдещето на съюза посред им, като японският колос обмисля да влага в ново дружество за електрически транспортни средства от френския си сътрудник.

Тези договаряния, които биха могли да доведат до най-голямото рестартиране в алианса след ареста през 2018 година на дългогодишния изпълнителен шеф Карлос Гон, включват и опцията Renault да продаде част от контролния си дял в Nissan, споделиха пред Reuters двама души, осведомени с договарянията.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР