Нискотарифният превозвач Ryanair слага край на практиката, която позволява на

...
Нискотарифният превозвач Ryanair слага край на практиката, която позволява на
Коментари Харесай

Ръчният багаж в „Райънеър“ вече ще се плаща

Нискотарифният транспортьор Ryanair поставя завършек на практиката, която разрешава на пасажерите да качат на борда до 10 кг ръчен багаж, заяви Ройтерс. От ноември те ще би трябвало да се заплащат, като таксата за услугата ще бъде сред 6 и 10 евро.

Според новите правила пасажерите ще имат право да носят " дребна чанта за персонални потребности ", която да се слага под предната седалка.

За багажите до 10 кг. ще би трябвало се заплащат 6 до 8 евро, с цел да бъдат качени на борда и превозени в багажното поделение над седалките, или сред 8 до 10 евро, с цел да бъдат им бъдат чекирани. От самолетната компания изясняват смяната с основанието, че самолетите ѝ се бавят, тъй като пасажерите носят прекалено много ръчен багаж.

Конкурентните easyJet, Wizzair и Norwegian сега разрешават безвъзмезден средноголям куфар до 10 кг. за къси полети.

От Ryanair разясниха, представени от Ройтерс, че не чакат смяната да донесе спомагателни доходи, защото чекирането на 10-килограмов багаж съгласно новата система е доста по-евтино от сегашната цена за инспекции на ръчен багаж. Компанията също по този начин усилва допустимия размер за всички типове багаж. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР