Нискотарифната авиокомпания Ryanair отмени 20 полета между София и лондонското

...
Нискотарифната авиокомпания Ryanair отмени 20 полета между София и лондонското
Коментари Харесай

Ryanair отмени 20 полета между София и Лондон

Нискотарифната самолетна компания Ryanair анулира 20 полета сред София и лондонското летище Станстед. Това стана ясно, откакто компанията разгласява цялостен лист на анулираните полети. Няма да се изпълнят всички излитания и кацания сред двете летища на 22, 28 и 30 септември и на 5, 7, 12, 14, 19, 21, 26, 28 октомври.

В международен мащаб най-засегнати са полетите от и до огромни летища, като в идващите 6 седмици ще отпадне по една постоянна линия от Барселона, Брюксел (Шарлероа), Дъблин, Мадрид, Милано (Бергамо), Порто и Рим (Фиумичино). Отменени са полетите на над 400 хиляди души, или по-малко от 2% от пасажерите, купили билети до края на октомври, прецизираха от компанията. Превозвачът би трябвало да заплати към 20 млн. евро компенсации на пострадалите.

Изпълнителният шеф на компанията Майкъл О’Лиъри изясни, че до анулирането на полетите се е стигнало поради насъбрани отпуски на водачите, стачки на контрольори на въздушния трафик и неприятни атмосферни условия. „ Такъв проблем няма да има през 2018 г.“, увери О’Лиъри.

Пътниците, които имат билети за анулираните полети, ще получат известие по електронната поща, като те могат да изискат парите за пътуването си назад или да си изберат различен полет.

Междувременно стана ясно, че компанията незабавно търси да назначи водачи и предлага стартови бонуси за 10 хиляди евро. От самолетната компания увериха, че идващите анулирани полети ще бъдат оповестени в понеделник.

Плащат по 400 евро обезщетение

Българите с анулирани полети на Rynair имат право на в допълнение обезщетение от 400 евро, в случай че не са били осведомени 14 дни преди датата на политане. Това разяснява Игнат Арсенов, шеф на Европейския потребителски център пред „ Труд “. „ Сумата е закрепена по закон, само че варира сред 125 и 600 евро, според от дължината на полета. За да изискате парите, би трябвало да се свържете с компанията, тъй като компенсацията не е автоматизирано “, посочи той. „ Презаверяването на билета или връщането на цената е друго от компенсацията – то е в допълнение, като наказателна клауза за това, че самолетната компания не е изпълнила контракта “, разяснява Арсенов. „Ако пасажерът не е удовлетворен от отговора на компанията, може да се обърне към Европейският потребителски център, където ние гратис ще разгледаме спора“, разяснява Арсенов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР