Нискотарифната авиокомпания flyadeal обяви в събота, че е извършила полет

...
Нискотарифната авиокомпания flyadeal обяви в събота, че е извършила полет
Коментари Харесай

Безпрецедентно: Първи полет с изцяло женски екипаж в Саудитска Арабия

Нискотарифната самолетна компания flyadeal разгласи в събота, че е направила полет с напълно женски екипаж в Саудитска Арабия, съобщи Агенция Франс Прес. Това е първи подобен случай в ултраконсервативната страна, която се стреми да усъвършенства имиджа си.

Полетът е бил сред столицата Рияд и западния крайбрежен град Джеда в четвъртък, сподели представителят на flyadeal Имад Искандарани.

Всички членове на екипажа от седем души, по думите на Искандарани, са били дами, по народност от Саудитска Арабия, като се изключи водача, без да показва националността й.

Ръководният орган на гражданската авиация в Саудитска Арабия, който удостовери известието на flyadeal, дъщерно сдружение на националната самолетна компания Saudia, със удовлетворение поддържа включването на дамите в тази сфера.

През 2019 година управляващите оповестиха първия полет със втори водач жена.

След издигането на младия престолонаследник принц Мохамед бин Салман, де факто държател на кралството от 2017 година, Саудитска Арабия стана релативно обществено отворена, а дамите получиха право да карат.

Докато страната, дом на най-свещените места за исляма, се отвори за занимания, ръководството на Мохамед бин Салман бе съпроводено от безмилостно политическо стягане и неправителствените организации постоянно осъждат нарушаванията на правата на индивида.

В началото на май Саудитска Арабия разгласи желанието си да се трансформира в международен център на въздушния превоз и да утрои годишния си трафик, с цел да доближи 330 милиона пасажери до края на десетилетието.

Рияд също по този начин възнамерява да влага 100 милиарда $ в бранша до 2030 година , да започва нова национална самолетна компания и да построи ново „ мега летище “ в столицата.
Анализаторите обаче слагат под въпрос способността на саудитските компании да се конкурират с други районни играчи от тежка категория, като Emirates или Qatar Airways.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР