Нискотарифната авиокомпания EasyJet направи най-голямата си поръчка на самолети в

...
Нискотарифната авиокомпания EasyJet направи най-голямата си поръчка на самолети в
Коментари Харесай

Втората най-голяма нискотарифна авиокомпания в Европа купува 257 Аirbus за $20 милиарда

Нискотарифната самолетна компания EasyJet направи най-голямата си поръчка на самолети в историята - 257 самолета от Airbus, а цената е съвсем $20 милиарда. Превозвачът желае да се възползва от повишеното търсене на пътувания и да се снабди с нови самолети. EasyJet е измежду най-големите нискотафирни компании в Европа - на второ място след Ryanair.

Авиокомпанията ще закупи спомагателни още 157 самолета Airbus A320neo, с алтернатива за прибавяне на още 100, като доставките не престават до 2034 година, съобщи Bloomberg.

Тази година може да е измежду най-горещите що се отнася до сходни покупко-продажби със самолети. EasyJet последва следва съперника си Ryanair Holdings Plc и други превозвачи, като United Airlines Holdings Inc. и индийската Indigo с голямата си покупка. В същото време на Airbus и Boeing Co. им е мъчно да усилят производството и да отговорят на скока на търсенето, поради дефицит на части.

EasyJet е провелa и полемики и с Boeing за евентуална договорка. Американският производител беше стеснен от индустриални недостатъци на основен снабдител, което задържа производството на модел 737. Сега EasyJet оперира напълно с флот от самолети на Airbus, а превозвачите с отстъпка нормално избират да ръководят самолети от един производител, с цел да имат по-ниски разноските за образование и поддръжка.

Превозвачът чака потенциалът през третото тримесечие да нарасне с 15%, заявявайки, че доходността от билети е напред на годишна база. EasyJet чака да регистрира облага преди данъчно облагане за фискалната година сред 440 милиона и 460 милиона паунда след много натовареното лято.
 Air France-KLM взима 20% ​​от SAS, желае да купи португалска самолетна компания
Air France-KLM взима 20% ​​от SAS, желае да купи португалска самолетна компания

Големият авиопревозвач е " на пазар " за съперници

Според управлението на превозвача продължава да се следи интерес за резервациите през зимата. Средносрочната цел на самолетната компания е да доближи облага преди облагане с налози над 1 милиард паунда.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР