Нископлатени работници, а не усъвършенстван AI, стоят зад функционирането на

...
Нископлатени работници, а не усъвършенстван AI, стоят зад функционирането на
Коментари Харесай

Изкуствен интелект: Във физическите магазини на Amazon 1000 индиеца симулират AI

Нископлатени служащи, а не модернизиран AI, стоят зад действието на технология " Just Walk Out "
Amazon се отхвърля от необикновената си технология " Just Walk Out ", оповестява The Information. Тя позволяваше на клиентите просто да сложат покупките си в чантите си и да изоставен магазина, без да се постанова да се редят на опашка на касата, предава .

Иновацията, която беше налична единствено в половината от магазините Amazon Fresh, употребява голям брой камери и датчици, с цел да наблюдава с какво купувачите са напуснали магазина. Вместо с рекламирания изкуствен интелект, технологията се зарежда от същинска войска от над 1000 нископлатени служащи от Индия. На процедура те работят като отдалечени касиери.

През 2018 година Amazon стартира да пуска своята система Just Walk Out, която имаше за цел да " революционизира преживяването на дребно с AI в международен мащаб ". Няколко други компании, в това число Walmart, последваха образеца, като оповестиха сходни магазини без касиер.

Но повече от пет години по-късно системата наподобява се е трансформирала в по-голяма тежест. Според The Information технологията просто е била прекомерно мудна и прекомерно скъпа за внедряване.

Според изданието измамата, че вместо AI ви обслужват нископлатени индийци е единствено върха на айсберга.

Amazon събира внушително количество данни за покупките ви все пак. Така бързото посещаване в магазина се трансформира в призрачен сън за вашата дискретност.

Миналата година групата за отбрана на потребителите Surveillance Technology Oversight Project заведе групов иск против Amazon, обвинявайки компанията, че не е уведомила клиентите, че скрито продава данни.

Just Walk Out се оказва маркетингов трик за привличане на повече клиенти, чийто друг действителен резултат е подбиване на локалния пазар на труда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР