Нискобюджетната авиокомпания Wizz Air обяви, че спира всички полети до

...
Нискобюджетната авиокомпания Wizz Air обяви, че спира всички полети до
Коментари Харесай

Wizz Air спира всички полети до Украйна

Нискобюджетната самолетна компания Wizz Air разгласи, че стопира всички полети до Украйна, откакто Русия нападна прилежащата страна, съобщи Ройтерс.

" Поради събитията в Украйна и затварянето на въздушното пространство на страната, самолетната компания със страдание осведоми своите клиенти, че краткотрайно стопира всичките си полети до тази страна ", уточни самолетната компания. 

Припомняме, че в редица украински градове горят инфраструктурни уреди, в това число летището в Чугуево, летищата в Херсон и Ивано-Франковск, съобщи UNN. Според очевидци в Херсон летището в града гори. Потребители на Telegram - канали оповестяват, че в покрайнините на Харков гори военното летище Чугуев.

Тази заран е атакувано и гори и летището в Ивано-Франковск. В град Нежин (Черниговска област) беше обстрелван командно-контролният пункт на SES. В резултат на обстрела са ранени трима спасители.

Системата за противовъздушна защита на Украйна е унищожила съветски аероплан, заяви UA News, като се базира на военните управляващи. Малко след това украинската войска заяви, че пет съветски самолета и един съветски хеликоптер са свалени в Луганска област, предаде Ройтерс.

Русия обаче отхвърли тези изказвания. От министерството на защитата оповестиха, че са съумели да заглушат противовъздушната защита на Украйна и инфраструктурата на авиационните бази са изведени от употреба.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР