Ниско прелитащи самолети уплашиха жителите на няколко села. Хората от

...
Ниско прелитащи самолети уплашиха жителите на няколко села. Хората от
Коментари Харесай

Какво се случва в Пловдивско? Деца реват, къщи се тресат ...

Ниско прелитащи самолети уплашиха жителите на няколко села. Хората от Черноземен алармираха, че към обед един от изтребителите на с. Граф Игнатиево толкоз ниско е летял, че къщите са се тресяли, съобщи TrafficNews. Малко дете почнало да плаче от мощния гърмеж от летящата машина и още повече е изплашило майка си.
Тя незабавно се обадила на брачна половинка си, само че той едвам ги чувал от мощния звук от самолета. „ Тя ми говореше, само че не я чувах. Изтребителят все едно беше в ухото ми”, разяснява жителят на Черноземен. Той описа още, че машините са правили лупингите безусловно над къщите на хората. От мощния звук дограмата едвам е издържала. Цялата неприятна обстановка траяла близо 30 минути.

„ На този тормоз сме подложени към този момент две години. По време на ученията на военните едвам се живее в село и освен тук. Приятели от Ръжево Конаре също се оплакват”, споделя гневният мъж.

Той се опитал да се свърже с министерството на защитата и авиобаза „ Граф Игнатиево”, само че никой не отговарял на посочените телефони. Сигнал е бил подаден до незабавен телефон 112. Диспечерката съобщила на мъжа, че има доста недоволства и от други поданици, само че би трябвало да се подаде тъжба до кметовете на обитаемото място и региона, както и до министерството.

Още преди месец стана ясно, че взаимна задача по запазване на въздушното пространство на България сред наши и италиански самолети ще се организира на територията на страната. Изтребителите са ситуирани на авиобаза Граф Игнатиево и ще правят полети до 15 октомври.

Мисията е в осъществяване на ограниченията по гарантиране на сигурността на страните членки по източния фланг на НАТО и ще се извършва по проектите и процедурите на Интегрираната система на Алианса за противовъздушна и противоракетна защита.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР