Ниските заплати за IT специалисти в държавния сектор са една

...
Ниските заплати за IT специалисти в държавния сектор са една
Коментари Харесай

Мисъл на деня: „На конкурс се явяват по 100, накрая - най-глупавият остава“

Ниските заплати за IT експерти в държавния бранш са една от значителните спънки да нямаме „ вълшебници “ в тази сфера и респективно, рискът от рискови хакерски атаки да остава висок. Това стана ясно от присъединяване на премиера Бойко Борисов във конгрес за киберсигурност в София през днешния ден.

„ Таванът на заплатите е нещо, което доста пречи да притеглим в министерствата задоволително квалитетни хора. Ние плащаме по 1500 лева В частния бранш заплатите на сходни IT-специалисти са от 10 000 лева нагоре. На конкурс за работа при нас в този бранш се явяват по 100 индивида. Накрая най-глупавият остава единствено един, в случай че остане и един. Всички, като чуят за заплащането, се обръщат и споделят „ Благодаря “, съобщи Борисов пред участниците във форума.

" В същото време, когато претърпим хакерска офанзива, споделяме, че държавните институции са уязвими. Това директно се отразява на жителите. Нещо повече, хакерите не престават своята активност и нападат банки, застрахователни компании, където отново нанасят провали на стотици хиляди хора “, добави Борисов и прикани за социална непоносимост

Премиерът даде обещание, че ще се търсят благоприятни условия за повишение на възнагражденията за киберспециалисти в държавната сфера.

" С финансовия министър ще забележим дали могат киберспециалистите в електронното ръководство да получат по-високи заплати ", уточни той.

Иначе все още във връзка с киберсигурността на държавно равнище се разчита основно на взаимна работи с всички цивилен организации, икономически начинания и така нататък, „ тъй като пазиме и хората, и бизнеса, а оттова - и държавната сигурност. “

На събитието висши представители на властта, министри, предприемачи и представители на частния бранш следиха и  публична проява на хакерска офанзива.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР