Ниските температури се отразяват негативно не само на здравословното ни

...
Ниските температури се отразяват негативно не само на здравословното ни
Коментари Харесай

Край на сухата кожа през зимата

Ниските температури се отразяват отрицателно освен на здравословното ни положение, само че и на това на кожата. Сърдечно-съдовите болести внезапно се покачват, когато застудее. Но с изключение на за сърцето, би трябвало да се погрижим и за най-големия си орган.

Кожата се изсушава, сърби, лющи се и е раздразнена, когато е студено. Големият контрастност сред температурите на открито и в затворените пространства, мощния вятър, неправилната грижа - всичко това може да ни докара доста главоболия. А ето какво да предприемем.

Добре облечени

Колкото по-малко леденият въздух има допир с кожата ни, толкоз по-добре. Затова не трябва да подценяваме шала и ръкавиците като в действителност нужни аксесоари. Кожата на врата е доста нежна и елементарно може да се раздразни, а ръцете също страдат, кожата се нацепва и боли, доста боли.

 Снимка 390758

Овлажняване

Не единствено непосредствено, на кожата, с разнообразни хидратиращи артикули. Въздухът в пространствата, в които прекарваме по-голяма част от времето, също би трябвало да бъде задоволително мокър.

Климатиците са най-големия ни зложелател, тъй като изсушават въздуха задоволително, с цел да изсуши той кожата ни. Започваме да усещаме опиване, сърбежи, появяват се зачервявания.

Ако да бъде на климатик е неизбежно, би трябвало да си купим овлажнител за въздух или най-малко да сложим съд с вода на уместно място, с цел да се изправя. И повече хидратиращи маски за лице.

Хидратация

Трябва постоянно да нанасяме подобаващите за потребностите на нашата кожа артикули, даже когато тялото ни не е на показ. Веществата в тях резервират водния баланс и предотвратяват неспокойствие. Най-подходящо е да нанесем лосиона за тяло сред три и пет минути след душ.

 Снимка 390759

Гореща вода

И като заговорихме за душове, водата не трябва да бъде с висока температура. Горещината прави кожата сензитивна, тъй като естествените масла от нея се изпаряват. Къпането не трябва да е повече от 10 минути , по-добре да заобикаляме гъбите и четките, а по-късно да не бършем интензивно тялото с хавлия.

Сапуни

И те са значима част от грижата за кожата, макар че постоянно забравяме за това. Някои сапуни са прекомерно нападателни и изсушаващи. Затова залагаме на тези с хидратиращи или с напълно натурални съставки. Колкото по-малко аромати и оцветители, толкоз по-добре.

Вълна

Вълнените облекла могат да ни стоплят през зимата, само че могат и да раздразнят кожата с влакната си. Затова, в случай че усещаме дискомфорт, по-добре да ги заобикаляме. Или най-малко да нямат пряк допир с тялото.

 Водата, дехидратацията и връзката им с незадоволителния сън
Как да компенсираме незадоволителния сън

Толкова е елементарно

Вода

За да бъде кожата ни задоволително хидратирана, би трябвало целият организъм да бъде. По тази причина не трябва да понижаваме приема на вода през студените месеци . Понякога би трябвало да пием даже когато не усещаме жадност. Просто тъй като е потребно, написа Guardian.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР