Ниските доходи и галопиращите сметки са предизвикателство, което живеещите на

...
Ниските доходи и галопиращите сметки са предизвикателство, което живеещите на
Коментари Харесай

82-годишна пенсионерка: Как да си вземеш краставица, доматът е 4 лева, може ли да си купиш, не можеш!

Ниските приходи и галопиращите сметки са предизвикателство, което живеещите на село преодоляват всекидневно, с цел да оцеляват

Как една 82-годишна жена ще посрещне празниците на фона на цените в магазина? Отговорите дава

Срещаме 82-годишната Йонка Симеонова от село Долна Кремена на път за магазина. С пенсия от 430 лв. старата жена първо заплаща сметките и медикаментите. Нова дреха не е купувала от години.

Етикетите в магазина я плашат с всеки минал ден: „ Как да си вземеш краставица, 4 лв., доматът е 4 лева, може ли да си купиш, не може. Агнешко, изобщо не мога да приказвам за това нещо “, споделя тя.

Собственикът на обекта споделя, че пенсионерите като Йонка пазарят най-необходимото. Често – и на вересия. „ В момента повдигането на цените ни убива пък нас, като дадеш на вересия, ти го даваш на една цена, пък идващия път, когато ти донесат парите, то към този момент е напълно друга цената, доста е мъчно сега и за тях, и за нас “, споделя Владимир Павлов.

Възходящият танц на цените тормози и него. „ Колбасите с едно левче скочиха предходната седмица. Ние тоя магазин го държим от пет години, всяка година става все по-трудно, а в този момент дребните магазини отиват на банкрут, такива като нас “, споделя Павлов.

Йонка оправдава паниките му и купува единствено самун, три главички лук и кисело мляко с най-ниската цена.

И поема към къщи, където я чака градината. С създаденото в нея и тази година ще компенсира дребната пенсия, единствено да е жива и здрава.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР