Ниската раждаемост може да е резултат от различни неща, включително

...
Ниската раждаемост може да е резултат от различни неща, включително
Коментари Харесай

Тези 5 обичайни неща могат да ви направят безплодни!

Ниската раждаемост може да е резултат от разнообразни неща, в това число генетика, последствия от болести, неприятна околна среда  и тъй наречените Но, за жалост, способността ни да зачеваме и да родим крепко дете, може да се повлияе и от най-обикновени неща - такива, които използваме всеки ден, написа jenata/blitz.bg. Проверете дали държите такива наоколо и се отървете от тях допустимо най-скоро!

Аксесоари за тоалетна

Пастата за зъби, шампоаните и даже сапуните могат да бъдат най-лошите ви врагове, при положение, че са формирани от триклозан. Това вещество въздейства негативно върху работата на ендокринната система и може да наруши хормоналния декор - което от своя страна може да аргументи огромни усложнения при зачеването. Внимателно проучете състава на всички козметични артикули, които употребявате! 

Газирани питиета

Неотдавнашно изследване в Дания удостовери негативния резултат от газирани питиета върху броя на сперматозоидите. В допълнение, кофеинът и захарта, които постоянно се намират в напитките, също оказват неподходящо въздействие върху женската плодовитост.

Алкохол

Проучване на учени от Харвард демонстрира, че дамите, които пият една чаша алкохол на ден, усилват риска от неплодородие с 50%. Проблемът е, че тялото е непрекъснато заето обработка на алкохол и не може да се оправи с нормализирането на хормоналните равнища, което пък води до неплодородие или проблеми със зачеването.

Лаптоп

Мъжете, които избират да работят сложили преносимия компютър на бедрата си, са изложени на риск: непрекъснатото " прегряване " може да понижи качеството на спермата и в последна сметка да докара до неплодородие. Лаптопите би трябвало да бъдат единствено на масата!

Лакове и бои

Боите, лаковете, разтворителите и средствата за премахване на петна, могат да повлияят неподходящо върху хормоналния баланс и ендокринната система при дамите, както и върху качеството на сперматозоидите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР