Ниската избирателна активност е лош знак. И на първи тур

...
Ниската избирателна активност е лош знак. И на първи тур
Коментари Харесай

Нинова гласува за социална община. Не каза ще си подаде ли оста...

" Ниската изборна интензивност е неприятен знак. И на първи тур беше неприятна интензивността, и в този момент. Тази незаинтересованост и отвращение да се гласоподава прави институциите ни едва законни – по този начин е и за парламент, и за община. Огромни старания трябват – и политически, и осведомителни, с цел да върнем доверието на хората в процеса на гласоподаване. Иначе от ден на ден институциите ни губят представителност ", разяснява тя.

 

Тя прикани: " Направете това изпитание и гласувайте. Не изисква доста, идете и гласувайте умерено за този, който харесвате ".

 

Тя разяснява ниската изборна интензивност с думите: " Това е поради отчаяние, съмнение, включително и от нас политиците, невиждане на действителна смяна "

 

За дописването на бюлетини, тя съобщи: " Това е закононарушение. Да се стартират производства и създалите го да понесат отговорност. Помня споделих приключих изявлението си на първи тур, в този момент отново ще го направя. Обърнах се към членовете на СИК – предизвестих да не поправят бюлетини, да не драскат протоколи, тъй като има видеонаблюдение. Е, видяхте какво направиха. Всички, протегнали ръка на изборния развой, би трябвало да носят наказателна отговорност ".

 

На въпрос разговаряла ли е с Ваня Григорова, тя изясни: " Обадих се, само че повече детайлности няма да дам ".

 

За това дали ще подаде ли оставка, в случай че Григорова загуби балотажа, тя бе безапелационна: " Нека не приказваме за загуба по средата на изборния ден. Призовавам всички да гласоподават за това София да бъде ръководена по нов, обективен метод ".

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР