Нищо значимо на този свят не става без търпение, постоянство

...
Нищо значимо на този свят не става без търпение, постоянство
Коментари Харесай

Притча: Само постоянството дочаква по-добро утро!

Нищо значимо на този свят не става без самообладание, неизменност и прочувствената просветеност да прогледнеш, преди да има какво да видиш!

Не вярвате ли?

Поинтересувайте се за историите на някои от най-великите бизнесмени, откриватели и водачи в света. При доста от тях ще откриете забавни прилики.

Днес ще ви разкажем за това какъв брой са значими всички тези неща посредством една забавна алегория...
Говорим си за...  метеоритен дъжд метеор Тази вечер се сбъдват всичките ни стремежи!  обич магия Ако имате проблем в любовта, направете магия...  природа небе нощ Утре е Голяма Богородица, тази нощ се сбъдват най-силните ни стремежи  dfgdf Молитвата, която притегля прелестни неща в живота ни
***

"Един татко имал четирима сина. Той желал да им съобщи мъдростта, насъбрания през годините си опит и най-много да ги научи да не съдят преждевременно за нещата от живота.

Когато момчетата пораснали, татко им решил да им даде един урок. Изпратил всеки от тях в друг сезон да следи едно крушово дърво, което се намирало надалеч от вкъщи им.

След като всички момчета изпълнили своята задача и се завърнали назад у дома, татко им ги събрал дружно и ги помолил всеки от тях да опише какво тъкмо е видял.

Най-големият наследник бил при крушовото дърво през зимата. Той споделил:
 Weheartit
- Дървото изглеждаше извънредно. Беше разкривено, приличаше на сухо, а клоните му бяха сковани от лед и сняг.

Вторият наследник отишъл напролет. Той не бил склонен с брат си и споделил:

- Дървото беше свежо и зелено, преди малко разлистено, преливащо от живот и изглеждаше цялостно с обещания.

На третия брат се паднало да посети дървото през лятото. Той разказал на всички:
 Weheartit
- Дръвчето беше отрупано с цвят и излъчваше сладостен мирис. Останах удивен от гледката и си помислих, че не съм виждал по-красиво нещо през живота си.

Най-малкият брат бил при дървото през есента. Той декларирал:

- Вие грешите. Дървото беше изцяло узряло и даже започваше към този момент да повяхва. А навсякъде към него се излъчваше непознато за сетивата ми задоволство.
 Weheartit
След като изслушал синовете си, бащата се усмихнал и рекъл:
 Място за живот: триместен разтегателен диван с лежанка VIMLE от IKEA Edna предлага Място за живот: триместен разтегателен диван с лежанка VIMLE от IKEA
- Вие всички до един имате право, тъй като всеки от вас е видял само и единствено един от сезоните в живота на това крушово дърво. Запомнете и в никакъв случай към този момент не съдете за дърво или човек по един от неговите сезони.Удовлетворението, насладата, любовта и мъдростта, които дефинират същността на живота, могат да бъдат измерени единствено, когато са минали всичките сезони и са претърпели разнообразни обстановки.
 Weheartit
Ако се сметнете за победени през зимата, може да загубите обещанието на пролетта, да не видите очарованието на лятото и да не усетите удовлетворението на есента, тъй като единствено постоянството дочаква по-добро утро. "

Още поучителни истории, които да прочетете:
Притча за трите камъчета Притча за прошката Ако твоето предпочитание не се извършва, значи то още не е платено Притча за гнева Към злобата би трябвало да се отнасяме като към подарък
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР