Нищо по-различно от предвижданото от нас, не се случва в

...
Нищо по-различно от предвижданото от нас, не се случва в
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Бързите ангигенни тестове ще спасят системата

Нищо по-различно от предвижданото от нас, не се случва сега. Трябва невъзмутимо, без суматоха и преекспониране да се изясняват нещата . Просто здравната система и страната вършат каквото може, както и лекарите, лаборантите и всички. Това сподели проф. Тодор Кантарджиев по време на брифинга на НОЩ за разпространяването на в България.
Преди време това, че на закрито трябваше да се носят маски, че в трамваите и влаковете и рейсовете трябваше да се направи. Сега и това е нужно, по този начин отговори той на критиците на въвеждането на маски навън с последната заповед на здравния министър.
" Маските не избавят на 100%, само че те доста понижават опцията да се болестите, сподели Кантарджиев. " Само вманиачен човек ще работи с зараза, с която можеш да се заразиш с аерозол, без маска ", разяснява той.
За PCR тестванията
Последните конспирации са свързани с тематиката: Как мое толкова малко лаборатории да създадат толкоз доста проби. Ето я исстината, сподели Кантарджиев и стартира: " Има Нацинална референтна лаборатория, която дава отговор за тези способи и за контрола на качеството. Как се организира контролът? "
Молекулярни биолози, хора с висше обучение, работят като пчелички непрекъснато и този труд би трябвало да се почита, а не да се омаловажава. PCR пробата е признат от целия свят, че това е най-сигурната диагноза, съобщи проф. Кантарджиев.
Той заяви, че това, което ще избави системата сега, са бързите ангигенни проби. Тези проби са най-хубавото за учебни заведения, за детски градини, за персонални лекари, за всички приемни отделения на лечебните заведения и спешна помощ, сподели още той.
Проф. Кантарджиев бе безапелационен, че сега грип няма. Циркулацията на грип стартира ноември месец. Декември има първото епидемиологично разпространяване и пикът е януари – февруари.
Съвети на специалиста
 Теория на конспирацията или не напълно: Може ли да имаме вяра на PCR тестванията за ковид? Теория на конспирацията или не напълно: Може ли да имаме вяра на PCR тестванията за ковид?
Какво имаме поради, когато кажем, че човек има позитивен PCR тест за ковид? Това в действителност не значи, че въпросният човек е б...
Пролетта казахме препоръките за 3-те Д: стерилизация, отдалеченост и дисциплинираност. Сега слагаме едно четвръто Д: витамин Д. Защо? При липса на слънцегреене, изгодата му е потвърдена. Предупреждавам: Никакви свръхдози. Витамин Д се взима с спиране: 10 дни, 15 или 20 дни, спиране и отново. 4 капки е естествената доза за възрастен, към 1 капка - според от възрастта и килограмите на детето е естествената за деца.

Каква е обстановката с медиците в лечебните заведения : какъв брой от тях са заболели и по какъв начин ще се реши казусът с дефицита на фрагменти в разрастващата се пандемия?
Целият брифинг онлайн можете да наблюдавате в идващото видео:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР