Нищо от публикуваното и написано за БСП не е вярно,

...
Нищо от публикуваното и написано за БСП не е вярно,
Коментари Харесай

Нинова: В БСП не сме обсъждали имена за министри



Нищо от оповестеното и написано за Българска социалистическа партия не е правилно, нищо като искания за министри и за министерства не дава отговор на истината. Това разгласи на брифинг в централата на партията водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя означи, че от няколко дни из медиите се въртят описи за министерски постове и сделки за зам.-министри. Имаше и информация за скица, по която ще се заема министерствата от другите партии. Тези имена въобще не са обсъждани вътре в партията, още повече отвън нея. Ние сме безапелационни, че първо ще приказваме и ще се съглашение по политиките и по-късно за имената, добави Нинова и повтори още един път, че нищо от написаното не е правилно.

Вчера излезе информация от едно писмо, че четирите партии сме се договорили ръководителят на Народното събрание да се избира на ротационен принцип и че аз ще съм първият ръководител. Такава сделка нямаме - нито че ще има ротационен принцип, нито че аз ще съм първата, отсече Нинова.

Тя разгласи още, че няма нищо дефинитивно при договарянията с останалите три партии за съдружно съглашение. Все още се чака така наречен лидерска среща, на която да се обсъдят противоречивите моменти в другите браншове. Чак по-късно ще би трябвало да се изготви съдружно съглашение. Това съглашение ще бъде показано на Национален съвет, който ще бъде призован присъствено идната седмица. Именно пленумът ще има последното решение - дали въз основата на съдружното съглашение Българска социалистическа партия ще взе участие в държавното управление.

Никога не сме взели участие в задкулисие, няма да допуснем и в този момент да се вършат сходни внушения - че участваме в такива, акцентира Корнелия Нинова. И още един път настоя за приготовление на документално съдружно съглашение с доста в детайли написани задължения по дати и по браншове. Нека има ясни задължения - за цената на тока, какво вършим с стопанската система, с коронавирус рецесията, по какъв начин се грижим за приходите на хората, прикани още водачът на Българска социалистическа партия.

Може да гледате изказването на Корнелия Нинова тук:

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР