Нищо от парите от актуализацията на бюджета, която прие Народното

...
Нищо от парите от актуализацията на бюджета, която прие Народното
Коментари Харесай

Манолова поиска оставката на енергийния министър

Нищо от парите от актуализацията на бюджета, която одобри Народното събрание, не е стигнало до бизнеса, няма министерско разпореждане, което основава терзание и паника във компаниите. Това съобщи водачът на ИБГНИ Мая Манолова на брифинг пред публицисти.

Манолова посочи, че телефоните за недоволства към нея прегряват и настоя Министерски съвет да одобри разпореждане, с което да разпредели парите, да ги насочи към бизнеса, с цел да може компаниите да бъдат спокойни, че в изискванията на коронавирус и на галопиращ ток да получат помощи.
Заради тоталното безучастие и безхаберие в енергийния бранш, Mанолова изиска оставката на министъра на енергетиката Андрей Живков поради неналичието на ограничения, които да овладеят цените на тока. Ясно е, че се вършат спекулативни покупко-продажби, в които вземат участие държавни институции. Кадрите на Борисов са във всички енергийни сдружения, безапелационна бе Манолова.

По думите ѝ не са пипнати и разпоредбите за борсовата търговия. Според Манолова енергийния министър би могъл да прояви интензивност и за парниковите газове, само че не го прави. На фона на банкрутите на компании и неналичието на каквато и да е реакция и дейности от енергийния министър единственото, което може да бъде направено, е да подаде оставка, настоя Манолова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР