Нищо не съм направила. Същата вечер Ивайло Ангов беше пиян.

...
Нищо не съм направила. Същата вечер Ивайло Ангов беше пиян.
Коментари Харесай

Обвинената за убийството на приятеля си в Пловдив: Нищо не съм направила, той ме удари и ми опря пистолет


" Нищо не съм направила. Същата вечер Ивайло Ангов беше пийнал. Исках да си взема телефона, той ми го беше прибрал. Хвана ме за главата, удари ме два пъти и ми опря револвер. Не желаех нито той да се нарани, нито аз. Моля ви, пуснете ме под домакински арест. " Това сподели пред Апелативния съд Бериван Белялова, упрекната в умишленото ликвидиране на своя другар Ивайло Ангов в пловдивския квартал “Тракия ”.

Днес 23-годишната жена апелира мярката си за неотклонение “задържане под стража ”. След заседание магистратите счетоха, че доказателствата не поддържат тезата на Белялова и адвокатката ѝ за случилото се, и върнаха упрекнатата в ареста.

Според прокуратурата младата жена е умъртвила 50-годишния Ангов към 18 ч. на 6 януари. След приложимост на алкохол сред двамата избухнал скандал, който приключил със гибелта на мъжа. Установено е, че Белялова е изстрелала 4 халосни патрона от газовия му револвер, довели до скъсване на артерия и изобилна кръвозагуба. Защитата на Бериван обаче твърди, че тя е работила при неизбежна защита.

“В този ранен стадий правната подготовка може да бъде оспорена, само че механизмът, който обвинената разказва, не устоя ”, изясни прокурор Красимир Папаризов. Белялова споделила, че е стреляла, до момента в който Ангов държи оръжието. Според прокурора събраните обстоятелства опровергават изказванията ѝ. Имало е няколко изстрела, потърпевшият седял на стол, а по тялото му са открити и други пострадвания. “Това е невероятно при описания механизъм ”, съобщи Папаризов и добави, че в тази ситуация няма спор за авторството на осъщественото, а единствено за това, дали е съзнателно, или не.

Адвокат Марияна Чечкова оспори изказванията на прокурора. Според нея не са събрани задоволително потвърждаващи обвиняването доказателства. Чечкова уточни, че клиентката ѝ е с чисто правосъдно минало, няма други висящи каузи или престъпни регистрации, съдействала е на проверяващите и се е обадила на телефон 112. Пред магистратите беше показан и контракт за наем на общинско жилище, който да свидетелства за непрекъснатия адрес на Белялова. “Считам, че е на разположение преднамерено пояснение на доказателствата ”, съобщи адвокатката и изиска “домашен арест ”.

След заседание правосъдният състав на чело с магистрата Веселин Ганев остави Бериван Белялова зад решетките. Той стимулира решението със свидетелските показания, фотоалбума от мястото на престъплението и назначените експертизи. “Нека изчакаме да излязат резултатите ”, съобщи той, преди защитата да изведе обвинената от залата.

Решението на Апелативния съд е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР