Нищо не правих преди ареста. Не бях дори на самия

...
Нищо не правих преди ареста. Не бях дори на самия
Коментари Харесай

Доц Стоян Бешков: Може би ме арестуваха, за да си изпълнят бройката

Нищо не върших преди ареста. Не бях даже на самия митинг - бях от другата страна, в зоната за сигурност. Може би по този начин беше по-лесно да си изпълнят броя. Същият човек, който прибра мен, прибра и Борислав Сандов.
Това описа пред bTV доцент Стоян Бешков, началник на отдел в Природонаучния музей в София. Той бе един от задържаните по време на митингите на 2 септември.

" Помолиха ме да отида при протестиращите от другата страна. Казах, че няма да го направя. Сграбчиха ме и ме изнесоха. Не бих споделил, че е имало принуждение против мен. Заведоха ме в друга кола, предадоха ме на различен служител на реда. От там - във Второ РПУ. Прекарах там съвсем 24 часа. Държаха ни до последно. За мен това е тип принуда - пробват се да погазят гражданското общество ", съобщи още доцент Бешков.

Той дефинира задържането си като нелепост от страна на униформените, само че не изключи и карцерът да е целеустремен поради дейната му гражданска активност като екоактивист.

" Написан ми е и акт за административно нарушаване. Нямат право да ме задържат за 24 часа за това. Такъв акт се написа, да вземем за пример, в случай че ви слагат скоба на колата... За това не може да ви арестуват ", разяснява още Бешков.

Ученият показа, че преди 27 дни доста непосредствен негов другар е оповестил гладна стачка, заради неспособност да участва на митингите в София.

" Ако нещо се случи с него, аз също ще публикация гладна стачка. Надявам се, че няма да се стигне до оня миг, в който хора ще се самозапалват, както беше при кабинета " Борисов 1 ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР