Нищо не може да замени домашно приготвеното тесто, но на

...
Нищо не може да замени домашно приготвеното тесто, но на
Коментари Харесай

Нов трик, с който вече тестото става за 10 минути, край на чакането с часове да втаса

Нищо не може да размени домашно приготвеното тесто, само че на никой не му се чака толкоз време. Но през днешния ден ще ви разкрием един трик, с който ще забравите за ужасяващото очакване. Това просто тесто се подготвя доста бързо, не повече от 10 минути. Не е належащо в допълнение да се меси, да се гони въздуха с точилка или  да чаката да се разсъни маята. В допълнение, се оказва доста буйно и пухкаво

съставки

Пшенично брашно 700 g

вода 350 ml

захар 3 супени лъжици

сол 0,5 ч. Л.

Слънчогледово масло 4 супени лъжици

масло 80 g

квас 33 g

подготовка

Маята се изважда от хладилника и се оставя на стайна температура, тъй че да се загрее. Предварително загрейте фурната на 180 градуса.

Налейте вода в тигана и поставете на огъня, разтопете маслото в него и го извадите от печката. Оставете да изстине до топла температура, прибавете маята, солта, захарта и малко олио и разбъркайте.

 Изсипете течната примес в дълбока купа, пресейте брашното в нея и замесете меко и еластично тесто. Без да изчаквате тестото да се вдигне, оформете, както желаете, поставете го на тава за печене и печете 10 минути на отворената врата на фурната, а по-късно 30 минути на затворена.

 Тестото ще бухне чудесно, защото финесът при готвенето е в двуетапното печене , което разрешава тестото да се загрее доста бързо, само че постепенно . Освен това се случва доста бързо: за по-малко от час може да съумеете да замесите тестото и изпечете мечтаното произведение от вас.

Подходяща е и за пици и други сладкиши. Не забравяйте да го споделите с други фенове на пекарните изкушения!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР