Нищо не може да разруши съюз, който се основава не

...
Нищо не може да разруши съюз, който се основава не
Коментари Харесай

Атлантически форум събра емблематични личности от политическия ни елит

Нищо не може да унищожи съюз, който се основава освен на ползи, само че на първо място на полезности - НАТО. Това сподели вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева при откриването през днешния ден на интернационалната конференция " 15 години България в НАТО. Алиансът на 70 година и неговото бъдеще " в Мултимедийния център на Българска телеграфна агенция.

Форумът е проведен взаимно от Министерството на външните работи, Министерството на защитата, Дипломатическия институт към министъра на външните работи и Атлантическия клуб в България.

Създаден е преди 70 години, с цел да не се повторят в никакъв случай повече международните войни, той е основан като защитителен съюз, само че на първо място като съюз на страни, споделящи идентични демократични полезности, уточни Захариева. И макар че имаме разлики от време на време, тогава, когато споделяме, и продължаваме да споделяме едни и същи полезности, няма по какъв начин този съюз да бъде опустошен, сподели Захариева. Безспорно това е най-успешният защитителен съюз, 70 години няма военни дейности в нито един от съдружниците. Седемдесет години той съумява да опази демократичните полезности в съдружниците от НАТО, сподели Захариева.

 70 година НАТО: Гаранция за сигурност с подготвеност за война Виж още 70 година НАТО : Гаранция за сигурност с подготвеност за война
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР