Нищо не може да направиш, освен да платиш тези 400

...
Нищо не може да направиш, освен да платиш тези 400
Коментари Харесай

Абсурд! Шофьор получи глоба за нарушение от преди близо три години и не му се дава шанс да обжалва

Нищо не може да направиш, с изключение на да платиш тези 400 лв., споделя Александър Бояджиев

Шофьор от София получи по e-mail-a си акт за нарушаване на пътя от 5 май 2021 година, в което е упоменато единствено по какъв начин да си заплати, само че не и до кого да адресира жалбата си. 

Водещата на „ Тази заран “ по бТВ Мария Цънцарова разясни, че нарушителите на пътя към този момент може да бъдат уведомявани за санкции с СМС, по Вайбър или на електронната си поща. Оказва се обаче, че макар нововъведенията, фишовете не престават да се бавят с години. 

Александър Бояждиев, който е водач повече от 40 години, показа, че жертва на безчинство от страна на КАТ. 

Оказва се, че без да знае той е станал дебитор на страната преди две години и девет месеца. При ограничаване от 70 км/час, е сниман да кара със 113. 

Денят, на който съгласно фиша е превишил скоростта, е 5 май 2021 година

Не си спомняте къде сте били, прецизира репортерът Емил Митов. А вие спомняте ли си през вчерашния ден какво сте яли, пита го Бояджиев. Глобата му е 400 лв.. 

“Трябва да се смяташ за отговорен, да не отговаряш, да не търсиш някаква информация. Не може да се оплачеш. Нищо не може да направиш, с изключение на да платиш “, разяснява санкционираният водач. 

„ Няма нито фотография на нарушаването, нито автограф, нито щемпел. Не е даден и адрес, с цел да мога да го оспоря “, прибавя той.

Миналата година той влезнал с швейцарска кола чартърен в Германия. 

„ Блесна мълния в очите ми и разбрах, че съм сниман. След към месец на пощенската си кутия в София получих уведомление. Писмото даже е с моя фотография. Вижда се, че аз съм този, който е зад кормилото. Посочен е километража, мястото, ограничаването и моята действителна скорост от 76 км/час. Наложена ми е санкция от 20 евро, която незабавно платих “, споделя Александър Бояджиев. 

От Министерство на вътрешните работи разясниха, че Законът за придвижване по пътищата и този за административните нарушавания и санкции не регламентират използването на снимков материал. 

Реакцията на КАТ е неуместна, скандална е, разяснява мъжът.  Въпреки това той към този момент е платил санкцията. 

Пътният специалист от „ Европейски център за транспортни политики “ Диана Русинова пък разяснява, че пътните знаци на мястото, на което Бояджиев е сниман да кара с превишена скорост преди близо три години, са сложени по този начин, че и самата тя не знае каква е допустимата скорост.  

На въпроса дали е инцидентно, че няколко месеца преди приключването на давностния период му е връчен акта тя отговори, че е имало сходен проблем с винетките. „ Идеята на наказването е бързо да те санкционират, с цел да име резултат. Мислите ли, че този човек си спомня, че преди 3 години е минал през автомагистрала „ Тракия “? “, попита Русинова. 

„ За страдание на българският фиш няма информация по какъв начин можеш да го обжалваш. Образецът е признат от Народното събрание, само че по предложение на Министерството на вътрешните работи “, прибавя тя. 

„ Тук, в случай че намалите, е рисково, защото всички карат доста бързо. Знаците са по-малки и не дават отговор на условията на наредбата, което е огромен гаф на АПИ. Аз даже се комплицирам за това с какъв брой би трябвало да карам. Едните са на жълто-зелен декор, а другите – в оранжев за път в ремонт. Някои са за 50, различен - за 110, трети 70 км/час. Водачите се объркват. Те не могат да възприемат толкоз доста информация “, сподели още специалистът. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР