Нищо не е решено за президентските избори, заяви френският президент

...
Нищо не е решено за президентските избори, заяви френският президент
Коментари Харесай

Нищо не е решено за втория кръг на президентските избори, заяви Макрон

Нищо не е решено за президентските избори, съобщи френският президент Еманюел Макрон, откакто резултатите на първия тур демонстрираха, че на втория той ще се изправи против крайнодясната кандидатка Марин Льо Пен, съобщи Франс прес.

" Дебатът, който ще водим през идните 15 дни ще бъде съдбоносен за нашата страна и Европа ", съобщи Макрон пред поддръжниците си. Той приветства " яснотата във връзка с крайната десница ", проявена от няколко от отпадналите на първи кръг претенденти, които приканиха поддръжниците си да гласоподават за него.



Президентът изрази подготвеност да " откри нещо ново ", с цел да сплоти страната, отбелязва Агенция Франс Прес.

Той даде обещание да работи, с цел да убеди всички гласоподаватели да го поддържат, в това число тези, които са се въздържали на първия тур или са дали своят вот за крайната десница и крайната левица, отбелязва Ройтерс.

Френската демократична конфедерация на труда, най-големият профсъюз в страната, прикани членовете си да гласоподават за президента Макрон на втория кръг на президентските избори, с цел да подсигуряват, че крайнодясната кандидатка Марин Льо Пен няма да стане държавен глава. Този апел не значи утвърждение на направеното от президента, нито поддръжка за неговата стратегия, се акцентира в изказване на синдиката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР