Нищо не е потвърдено, но това може да е първият

...
Нищо не е потвърдено, но това може да е първият
Коментари Харесай

Изтекли рендери на първия компютър с процесор Snapdragon X Elite показват секси лаптоп на Lenovo

Нищо не е доказано, само че това може да е първият ни взор към преносим компютър със Snapdragon X...

Емил Василев 23:26 | 17.04.2024 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 10:45 | 17.04.2024

Най-неочаквано ръководителят на Роскосмос съобщи пред медиите, че новата съветска ракета ще засрами Falcon 9, само че има една измама

КосмосЕмил Василев - 11:19 | 15.04.2024

НАСА е на път да разгласи значима вест, обвързвана с Марс

КосмосЕмил Василев - 19:06 | 16.04.2024

Преоткриване на Вселената: Космосът не е това, което сме си представяли, че е

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Очакването за стартирането на преносими компютри с Windows 11, задвижвани от процесора Snapdragon X Elite на Qualcomm, се чака от месеци и може би преди малко получихме незадълбочен взор към едно от устройствата, които се чака да бъдат пуснати на пазара със идната версия на Windows.

Потребител в Х с прякор „ WalkingCat “ (с история на надеждни приключвания на информация) е разгласил в своя акаунт четири рендера на това, което той назовава „ Yoga Slim 7 14(.5) 2024 Snapdragon Edition “ Разбира се, нищо не е доказано от Lenovo или Qualcomm, тъй че приемайте достоверността на приключването с нараснало внимание.

Лаптопът наподобява има сходен дизайн като този на Lenovo Yoga Slim 7i (Gen 9), който към този момент може да бъде закупен.

Очевиден е езикът на дизайна на премиум преносимите компютри на Lenovo със заоблени ръбове, супер тънка основа, високоговорители от горната страна, фланкиращи клавишите, клавиатура Yoga със специфичен бутон Copilot и огромен тъчпад.

Ако се съди по заглавието на WalkingCat, Yoga Slim 7 може да има 14,5-инчов екран, който е с половин инч по-голям от този на наличния в този момент Yoga Slim 7i (Gen 9). Лаптопът, задвижван от Snapdragon Elite X има и повдигната информационна лента като тази в ThinkPad X1 Carbon (Gen 12) и доста други преносими компютри Lenovo от висок клас. Това нормално алармира за усъвършенствана конфигурация на камерата.

Наборът от портове на изтеклия преносим компютър наподобява включва три USB-C (вероятно USB4 заради това, че Thunderbolt е технология на Intel), а в десния край са ситуирани комутатор за затваряне на уебкамерата и бутон за включване.

От изтеклите рендери не излиза наяве дали този преносим компютър разполага с пасивно или интензивно изстудяване.

Платформата Snapdragon X на Qualcomm ще промени значително преносимите компютри с Windows. Очаква се тя да дойде със идната огромна актуализация на Windows, известна като версия 24H2, която също по този начин ще донесе огромна интеграция на изкуствения разсъдък в операционната система.

Както видяхме в края на предходната година, Snapdragon X Elite може да надмине M2 Max на Apple и процесорите Core i9-13980HX на Intel в еднонишковата продуктивност (с по-малка консумация на сила за зареждане). Той изпреварва и в няколко многоядрени теста, а от вградения графичен процесор можете да очаквате големи изгоди спрямо вградените графични процесори Intel Iris Xe и AMD Radeon.

Всички в сферата чакат от Snapdragon X Elite да бъде процесор за преносими компютри с невероятна продуктивност и успеваемост, който даже може да извършва безпрепятствено игри за Windows благодарение на x64 емулация.

Qualcomm не стопира дотук, а тези, които се интересуват от нововъзникващия свят на компютрите с изкуствен интелект, евентуално към този момент знаят за относително огромната продуктивност на невронния процесор (NPU) на чипа.

Snapdragon X Elite разполага с NPU с 45 TOPS изчислителна мощ, с което елементарно надминава 10-те TOPS на Intel Core Ultra и 16-те TOPS на AMD Ryzen 8040. Въпреки, че Intel и AMD обявиха, че техните чипове от последващо потомство ще имат по-мощни NPU, Qualcomm към момента води в играта със своята първа серия чипове, ориентирани към ИИ.

Защо е значим мощният NPU?

NPU е нов хардуер, който е предопределен да поеме част от натоварването на CPU и GPU за задания, свързани с ИИ. Тъй като преносимите компютри с Windows не престават да се интегрират в изкуствен интелект, съществуването на мощен NPU ще става все по-важно.

Вече е известно, че локалното пускане на Copilot на вашия компютър ще изисква NPU с продуктивност от най-малко 40 TOPS, което не е постижимо за настоящето потомство процесори Intel Core Ultra и Ryzen 8040 даже в най-хубавите компютри с ИИ-чипове на пазара през днешния ден.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР