Нищо не бламираме. НЗОК няма да остане без бюджет. Въздържахме

...
Нищо не бламираме. НЗОК няма да остане без бюджет. Въздържахме
Коментари Харесай

Борисов с коментар за Пеевски и Денков, скара се на премиера

Нищо не неодобряваме. НЗОК няма да остане без бюджет. Въздържахме се в Комисия, с цел да можем да питаме в зала за новите клиничните пътеки, нови лечебни заведения и нови действия, както и за публичните поръчки.

На премиера Денков мога да му кажа, че ръководството на София бе такова през последните дни, че то заплашва публичното здраве. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в коридорите на Народно събрание.

Всеки да си поеме отговорност за случките, сподели той на въпрос дали президентът има право да си наложи несъгласие или не. " Асен Василев в последната седмица направи доста корекции на бюджета с нашите специалисти и това е в вярната посока.

Мисля, че бюджетът ще бъде подсилен. В тази некоалиция имаме ясна спогодба значимите тематики да се разискват и по-късно да се вкарват. Има земи, които не могат да се употребяват за нищо, само че плодородните земи, които са ни толкоз значими - не могат да се разпродават ", отсече той.

" Ще разделим на три отговорите - най-вече ни тормози, че от министъра на опазването на здравето публичните поръчките за онколекарства отиват непосредствено в касата. А и се не разрешава разкриването на нови лечебни заведения и клинични пътеки. Искаме министърът да си носи директна отговорност ", сподели той на въпрос за какво ГЕРБ са се въздържали от гласуването на бюджета за НЗОК.

" Нека оставим тези две момчета да спорят между тях ", съобщи Борисов на въпрос дали Пеевски е прав, че Денков не се оправя с ръководството.

Отговарям за ГЕРБ, другите партии дават отговор за себе си. Чул съм от Пеевски, че те не желаят министри в тази сглобка, сподели той.

По думите му Народното събрание би трябвало да прави закони.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР