Нищо драматично не очаквам да се случи с цената на

...
Нищо драматично не очаквам да се случи с цената на
Коментари Харесай

Експерт: Не очаквам да се случи нещо драматично с цената на горивата през лятото

" Нищо трагично не чакам да се случи с цената на горивата през лятото. Можем да забележим някакво повишаване на цените на горивата, само че то ще бъде в границите на няколко стотинки нагоре или надолу ". Това сподели юристът на Българска петролна и газова асоциация Светослав Бенчев пред bTV. 

В несъмнено интервал от време имаше най-малко 4-5 от Европейския съюз, които бяха с по-ниски цени на горивата и се наложи страната даже да подкрепя потребителите с отстъпки, които даваше на държавно ниво. Сега България изрично е с най-ниските индикатори в Европейски Съюз.

ЧВ интерес на истината постоянно е било по този начин. А това, за което приказваме преди към година, се дължеше най-вече на обстоятелството, че тези цени включваха така наречен държавна помощ, която се даваше по време на енергийната рецесия у нас ",  изясни Бенчев.

Той изясни и че не чака смяна в цената на метана, може би с 1-2 стотинки ще има разлика.  

" През последните месеци виждаме, че метанът поевтиня и надали ще има смяна. Аз персонално не чакам някакви проблеми с този артикул, а пък какво ще се случи зимата - е много мъчно да предвиждаме като се  има поради, че въпреки всичко газовата рецесия в Европа през зимата не е преодоляна ", разяснява още Бенчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР