Нищо досега не е навредило на ОССЕ повече от полското

...
Нищо досега не е навредило на ОССЕ повече от полското
Коментари Харесай

Лавров: Нищо досега не е навредило на ОССЕ повече от полското председателство

Нищо до момента не е навредило на ОССЕ повече от полското председателство през 2022 г . Това съобщи в четвъртък съветският външен министър Сергей Лавров на конференция по въпросите на европейската сигурност, предава ТАСС.

" Мога отговорно да заявя, че антипредседателството на Полша в ОССЕ ще заеме най-непривлекателното място в историята на тази организация. Никой не е нанасял такива вреди на ОССЕ, до момента в който е бил отпред ", сподели Лавров.

Министърът означи, че " през последните години актуалните предсеателства в ОССЕ въобще не са имали предпочитание по някакъв метод да пречупят отрицателната наклонност " към фрагментиране на пространството на ОССЕ и маргинализация на организацията ". " Напротив. Шведите бяха ръководители предходната година, те към този момент намерено започнаха да работят не като почтени брокери, а като дейни участници в западната политика в ОССЕ, да подчиняват ОССЕ на ползите на Съединени американски щати и Брюксел. Всъщност, точно шведите започнаха да приготвят погребението на ОССЕ. А нашите съседи поляци през цялата тази година усърдно копаеха гроб за тази организация, унищожавайки останките от културата на консенсуса ", ​​добави Лавров.

Ръководителят на съветското външно министерство акцентира, че дейностите на Варшава жестоко нарушават процедурните правила и решенията на органите за взимане на решения на ОССЕ. " Още през 2002 година на министерска среща в Порто беше признат специфичен документ за това по какъв начин би трябвало да се държи сегашният ръководител, че той е задължен да не позволява дейностите му да са в несъгласие с позициите, съгласувани от всички държави-участнички, т.е. консенсус и е задължен да подсигурява, че техните дейности, в техните изказвания, цялата гама от отзиви на участващите страни ", сподели той.

Лавров напомни още, че в границите на Организацията на Договора за групова сигурност на равнище външни министри на шестте страни на 23 ноември те утвърдиха особено изказване, " в което показаха фундаменталните си оценки за тези непристойни дейности на полското председателство. " " Знаем, че редица други страни от ОССЕ споделят тези оценки ", добави съветският външен министър.

В четвъртък в полския град Лодз стартира двудневната 29-та среща на Министерския съвет на ОССЕ. Полското външно министерство отхвърли да допусне в републиката на съветската делегация , ръководена от Лавров. Руското външно министерство назова това решение невиждано и провокативно, несъвместимо със статута на ръководител на организацията. Руската делегация на събитието в Лодз ще бъде ръководена от непрекъснатия представител на Русия в ОССЕ Александър Лукашевич.
 Русия скастри ОССЕ - предавала информация за армията ѝ на западното разузнаване
Русия скастри ОССЕ - предавала информация за армията ѝ на западното разузнаване

ДНР щяла да даде доказателства
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР