Нищо чудно - ЛЕВИЦАТА! - сборище на червени трубадури, се

...
Нищо чудно - ЛЕВИЦАТА! - сборище на червени трубадури, се
Коментари Харесай

РАЗДОР: Никола Вапцаров се отказа от битката за София?

Нищо чудно - " ЛЕВИЦАТА! " - сборище на червени трубадури, се оказа в разкол за локалния избор, откакто фигурата на синдикалистката Ваня Григорова надви за кандидат-кмет на София пред всички благоприятни условия, препоръчани от соцамалгамата до момента.

Днес стана ясно, че устатата брюнетка, харесана на първо място от БСП-София на Иван Таков, става номинация и на " ЛЕВИЦАТА! ". При това тъкмо 1 месец, откакто флагманката на лявото обединяване (досега конкурентно на Столетницата - б.р.) Мая Манолова стартира обществено протежето си Никола Вапцаров за поста.



" Изправи се, БГ! ", разгласи тържествено още през юли, че наследникът на великия ни стихотворец застава на челна позиция в битка за " Московска " 33 против Васил Терзиев, повдигнат от огромната дясно-либерална коалиция на Продължаваме промяната, Демократична България и " Спаси София ". 

Сега обаче, откакто Ваня Григорова е посочена очевидно за по-разпознаваемата кандидатка от него, се приказва, че Вапцаров ще поеме щафетата за СОС и ще е лидер на тъмночервената листа, в която се канят да се впишат на паритетен принцип лица и на Българска социалистическа партия, и на " ЛЕВИЦАТА! ". Освен в случай че Татяна Дончева (лидер на " Движение " 21 - б.р.), също част от съюза не тропне с крайник, както се мълви от към месец. 

Тепърва ще бъдат избрани и претендентите за районни кметове на новата заварка. Като се приказва, че Георги Кадиев, в миналото издигналият днешната затворничка Десислава Иванчева за началник на " Младост ", може да се озове номинация точно там. Източниците на Lupa.bg въпреки всичко прецизират, че той едва ли би се цанил да оглави съответен регион, откакто към този момент един път е бил претендент за поста на " Московска " 33, каквато бе и Мая Манолова. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР