Нисък е процентът на работещите в социалните домове, които са

...
Нисък е процентът на работещите в социалните домове, които са
Коментари Харесай

Деница Сачева посече Радев: Не може да правиш консултации със съмнителни субекти!

Нисък е процентът на работещите в обществените домове, които са подготвени да се имунизират против COVID-19. Това призна общественият министър Деница Сачева. Тя удостовери, че искащите да се имунизират са под 20%. Надява се обаче, че този % ще нарасте до момента в който пристигна моментът за втория стадий от имунизацията, които ще се случи в обществените домове и за пенсионерите.

"Трябва да подобрим осведомителната акция. Това е динамичен развой ", уточни Сачева.

Социалният министър открехна вратата по отношение на разхлабването на ограниченията.

"Преди 31 януари няма да има нужда да се разпускат ограниченията. Това, че имаме 2-3 дни с положителни индикатори, не би трябвало да ни радва. Трябва да довършим цялостния цикъл на ограниченията. Труден е салдото сред икономическите и обществените ограничения. Ние сме се фокусирали върху това ограниченията, които сме подхванали, да доближат оптимално до хората ", разяснява тя.

Пред бТВ Сачева уточни, че 40 000 са кандидатствали по ограниченията за затворени бизнеси. Ще има ускорение на заплащанията, увери тя.

Сачева отхвърли обвиняванията на Българска социалистическа партия, че в Бюрото по труда преднамерено разубеждавали хората да не се записват като безработни. Тя сподели, че диалозите на трудовите медиатори целят да схванат и да насочат безработния към работа. Целта е точно хората да намерят бързо нова работа, а не да стоят на помощи, изясни министърът.

Сачева означи, че 50 лева за пенсионерите могат да се дават още няколко месеца. Тя акцентира, че мярката 60/40, която за някои бизнеси е 80/20, е най-мащабната помощ.

Деница Сачева не пропусна да разяснява и подготовката за парламентарните избори тази година. Тя разкритикува консултациите при президента Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на. Отправи упрек към него и за това, че рано, без сериозен разбор, е споделил, че вотът ще бъде на 28 март. Сачева обаче сподели, че ГЕРБ са подготвени да вземат участие в консултациите на президента.

"Президентът стартира съвещания с необикновен тип, в това число с партии, които са в развой на изтриване. Не може да започнеш съвещания със съмнителни политически субекти. Това, което прави президентът, е един опит да се промени датата, тъй като досто бързо я сподели ", разяснява Сачева.

Тя даде образец с Политическа партия "Възраждане ", за която съдът желае изтриване.

"Политиката е сериозна работа и в този смисъл би трябвало да се подхожда деликатно към изборния развой ", добави тя и изрече мнение.

Деница Сачева отсече още: "Нито една дата не ни съставлява. На която и да се явим, ще сме първа политическа мощ ".

А за идните избори ГЕРБ ще разчита и на съдействието си със Съюз на демократичните сили, стана ясно от думите на министъра. Двете партии имат съглашение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР