Nio, един добре познат производител на автомобили от Китай, представи

...
Nio, един добре познат производител на автомобили от Китай, представи
Коментари Харесай

Nio Phone е първият смартфон на китайския автомобилен производител Nio

Nio, един добре прочут производител на коли от Китай, показа първия си смарт телефон с непретенциозното име Nio Phone. Както изясняват разработчиците, мобилният телефон е предопределен най-вече за притежателите на марковите коли на марката, защото смарт телефонът може да се употребява за ръководство на повече от 30 функционалности и параметри. Така да вземем за пример потребителят може да ревизира заряда на тяговата батерия или да контролира работата на климатичната система.

Nio Phone също по този начин взаимодейства с медийната система. Можете да гледате филм, стартиран на мобилното ви устройство, на екрана на системата за информация и развлечения. Тук се демонстрира и маршрутът, който сте задали на смарт телефона си.

Що се отнася до спецификациите, Nio Phone се базира на едночиповата платформа Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 с тактова периодичност от 3,2 GHz. Оперативната памет е 12/16 GB, а вградената памет е с потенциал 512 GB или 1 TB. Информацията се изобразява на 6,81-инчов OLED екран модел Samsung E6 с 2K резолюция, 120Hz периодичност на освежаване и 1800 нита оптималната бляскавост.

На гърба е ситуиран модулът на главната камера с три датчика, всеки от които с резолюция 50MP. Няма информация за резолюцията на предната камера.

Автономната работа на новия смарт телефон се обезпечава от 5200 mA⋅h батерия, която поддържа 66W жично зареждане и 50W безжично зареждане. Поддържа се и 10W реверсивно зареждане. Смартфонът работи с фирмената среда SkyUI, която, както споделят разработчиците, е изцяло лишена от всевъзможни реклами.

Nio Phone с 12 GB RAM и 512 GB ROM може да бъде закупен за 890 $. Версията с 12GB / 1TB коства 945 $, а моделът с 16GB / 1TB – 1030 $.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР