Nintendo - компания гигант в областта на видеоигрите през последните

...
Nintendo - компания гигант в областта на видеоигрите през последните
Коментари Харесай

Най-успешната компания за видео игри навлезе с гръм и трясък в киното

Nintendo - компания колос в региона на видеоигрите през последните повече от 40 години с пазарна капитализация от 45 милиарда доалра, все по-успешно диверсифицира бизнеса си в развлекателната сфера. Скорошната премиера на " Супер Марио Bros.: Филмът " е решителна стъпка по пътя, по който компанията пое преди близо десетилетие.

Новината : Новата анимация е взаимна продукция на Nintendo и Illumination - студиото, основало " Аз, проклетникът ". Все още филмът не е събрал доста ревюта, само че противоположната връзка от феновете е повече от добра.

Актьорът Крис Прат, който озвучава Супер Марио, даде да се разбере, че ще има и още филми във вселената на най-смелия водопроводчик и неговите другари.
 Най-големият външен вложител в Nintendo е... Саудитска Арабия
Най-големият външен вложител в Nintendo е... Саудитска Арабия

Коронованият принц Мохамед е прочут геймър

Контекст : Nintendo, сходно на множеството японски компании, е доста консервативна. В продължение на десетилетия тя следваше един и същи модел на работа: основаване на игри за личните си платформи като NES, Gameboy, N64 или Wii. Всякакви отклонения най-често бяха на първо място в пробната сфера.

През последните години обаче това се промени и игри на Nintendo започнаха да се появяват и за смарт телефони, а обичаните на генерации герои от заглавията на компанията в този момент оживяват на огромния екран.

До момента : Още от 80-те Nintendo прави опити да лицензира своите персонажи за приложимост в други сфери. В началото на 90-те се появиха анимационен сериал в света на Super Mario Bros. 3, а също и игрална лента, като обаче и двете не бяха изключително сполучливи.

През 2015 година, малко преди гибелта си, тогавашният президент на Nintendo of America Сатору Ивата съобщи, че компанията би трябвало да е по-проактивна в разширението на портфолиото си оттатък игрите.
 Историческа договорка: Microsoft купи производителя на видео игри Activision Blizzard за близо $69 милиарда
Историческа договорка: Microsoft купи производителя на видео игри Activision Blizzard за близо $69 милиарда

След новината акциите на Activision нарастнаха с 38%

Така година по-късно беше разгласен филмът за Марио, а Illumination влязоха в плана през 2018 година Съвместната работа беше толкоз задълбочена, че босът на студиото Крис Меледандри влезе в борда на Nintendo и стана единственият чужденец в него.
 Снимка 613158
Източник:

Два месеца преди премиерата на анимацията, Nintendo навлезе и в друга ниша - на развлекателните паркове с отварянето на Super Nintendo World.

Поглед към промишлеността : Новата посока на Nintendo не е изненадваща, в случай че погледнем какво вършат и другите огромни гейм компании.
От 1991 година насам Супер Марио на Nintendo и таралежът Соник на Sega са съперници за любовта на дребни и огромни. Двата Sonic кино лентата осъществиха бокс офис от 700 млн. $ от 2020 година досега. И тук имаше неприятен опит от 90-те за превъзмогване. Sony трансформира в блокбастъри игрите Uncharted и The Last of US, който се трансформира в сериал на HBO. Apple TV+ също кръстосват кино и игри, въпреки и по доста по-различен метод - с трилър за Студената война към лицензирането на руската игра Tetris точно от Nintendo.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР