Нинова: Организираме колективен иск срещу повишените цени от мобилните оператори.Битката

...
Нинова: Организираме колективен иск срещу повишените цени от мобилните оператори.Битката
Коментари Харесай

Нинова: Организираме колективен иск срещу повишените цени от мобилните оператори

Нинова: Организираме групов иск против нарасналите цени от мобилните оператори.

„ Битката ни с несправедливото нарастване на цените на мобилните оператори продължава. Организираме групов иск през Федерацията на потребителите. “

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание, оповестиха от пресцентъра на партията.

„ Много хора нямат опция да си наемат юристи, да заплащат разходи.

Не им стигат парите да си платят телефоните, камо ли да водят каузи. Затова през организираме така наречен групов иск.

Подготвили сме типова тъжба, която ще качим и всеки може да си я попълни и да я подаде във Федерацията на потребителите. Няма да заплаща такса. Ние поемаме отговорността да заведем групов иск за оповестяване на неравноправни клаузи в договорите на мобилните операторите, както и за обезщетение на тези, които към този момент са платили по-високите такси “, изясни Нинова.

 

По думите на ръководителя Федерацията на потребителите Емил Георгиев българският консуматор е най-изтерзаният в целия Европейски Съюз, за което упрекна държавните органи и бездействието на Народното събрание. Той напомни скорошния случай, при който се разбра, че ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите е скрил 3 отчета и има подозрение за взимане на рушвет.

 

„ С години Народното събрание не се преценява с директивите на Европейската комисия. Там е записано, че при такива нелоялни търговски практики глобата е най-малко 2 млн. евро. При нас оптималната глоба е 50 хиляди лева Това е парадайс за всеки, който нарушава законите и директивите “, сподели още Георгиев.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР