Нинова обаче загатна, че на разговорите в рамките на коалицията

...
Нинова обаче загатна, че на разговорите в рамките на коалицията
Коментари Харесай

Трус в коалицията заради шефа на БНБ няма, но щяло да е по-добре да е един кандидат, смята Нинова

Нинова обаче загатна, че на диалозите в границите на обединението Българска социалистическа партия е предложила претендент, който няма политически обвързаности.

Вицепремиерът уточни още, че страната ни договаря с Турция, с цел да употребява стомана от квотата на Анкара за Европейски Съюз. Повод за желанията са понижените доставки на стомана поради войната в Украйна и наложените на Русия наказания. Заради това по думите на Нинова доста от компаниите са застрашени от банкрут.

" Разговаряхме част от този импорт на анкара за Европейски Съюз да бъде за България. Това ще е обезщетителен механизъм, с който да помогнем на предприятията ", изясни Нинова.

По думите й обаче към момента се водят договаряния за цената.

“Имаме контракт с “Газпром” до края на годината. Нашето мнение е, че България не е подготвена с различни доставки, с цел да спре доставките на газ от Русия. Обсъждали сме всевъзможни разновидности. Но все още да заявим изрично, че няма да преговаряме с “Газпром” не е аргументирано, тъй като нямаме подготвеност за различни доставки”, безапелационна беше Нинова.

Тя съобщи, че не е наясно с " План Б ", за който приказва Асен Василев във връзка с доставките на газ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР