Нинова: Има начин българският Гаранционен фонд да се намесиИма начин

...
Нинова: Има начин българският Гаранционен фонд да се намесиИма начин
Коментари Харесай

Нинова: Има начин българският Гаранционен фонд да се намеси

Нинова: Има метод българският Гаранционен фонд да се намеси
Има метод българският Гаранционен фонд да се намеси и по-късно да разгласи своите искания към кипърския, освен по българското законодателство, а и въз основата на подписания контракт сред двете страни. Правителството твърди и до ден сегашен, че такава интервенция не е допустима.

Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Нинова взе присъединяване в дебатите по препоръчаното от партията ѝ проекторешение на Народното събрание, предвиждащо министърът на финансите Владислав Горанов да търси благоприятни условия за възобновяване на платените суми и гарантиране на правата на лицата, сключили застрахователни контракти за наложителна застраховка „ Гражданска отговорност “ с банкрутиралото кипърско сдружение „ Олимпик “.

„ За нас главният въпрос е по какъв начин да се помогне на тези над 250 хиляди българи и се оказа още лечебни заведения и други държавни институции в България. Как страната да си извърши функционалностите на един контролиран пазар? Да не прехвърляме отговорността на хората, които наложително са били накарани да се застраховат, тъй като „ Гражданска отговорност “ е наложителна отговорност “, настоя Нинова.

Тя още един път прикани Гаранционният фонд на България да поеме задължения към българските жители, а по-късно да предяви своите искания към кипърския. „ Това сега е най-важното. Проектът на решение, който предлага ГЕРБ, не дава отговор на тези въпроси. Нашият план на решение предлага тъкмо това “, добави още водачът на левицата.

Тя прикани всички експерти в региона на застраховането да оказват помощ за намиране на излаз от обстановката и още един път повдигна въпроса за понасянето на отговорност за случилото се. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР