Нинова: Четем знаците - Радев подкрепяше с изявите си Кирил

...
Нинова: Четем знаците - Радев подкрепяше с изявите си Кирил
Коментари Харесай

Нинова: Четем знаците - Радев подкрепяше с изявите си Кирил Петков през кампанията

Нинова: Четем знаците - Радев поддържаше с изявите си Кирил Петков през акцията

Лидерът на Българска социалистическа партия не пожела да каже дали ще гласоподава на втория тур, членовете на партията решавали за Румен Радев

„ Докато ние водихме борба за България, Борисов хранеше вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия, като им даваше публични поръчки. Тогава се скарахме с Георги Гергов поради Дупката във Варна. Тази част по-късно са реалокира в служебния кабинет”, това съобщи Корнелия Нинова в „ Лице в лице” по БТВ.

Относно наричането на „ Продължаваме промяната” – президентска партия, Нинова застана зад думите си.

„ Нарекох президентска партия на съображение на поддръжката на Радев към Политическа партия. С обществени изяви и изявления, като „ Ако има повече хора като Кирил Петков, България ще процъфтява " ; „ Подкрепете новите партии”, и всички обществени изяви, ние четем знаците, не сме от вчера”, сподели Нинова.

Тя не пожела да каже дали ще гласоподава на балотажа – „ Ще видите на втория тур”, съобщи Нинова. На въпрос дали Българска социалистическа партия стои зад Румен Радев, Нинова отсече:

„ Много от членовете на Българска социалистическа партия предложиха господин Румен Радев, тъй че те са задоволително интелигентни да решат за кого да гласуват”, сподели Нинова.

Нинова сподели, че е пуснала оставката си до всички членове на Българска социалистическа партия в страната, тъй като те са я избрали, защото я укориха, че тя ще я отдръпна, по сходство на предходни случаи.

Относно диалозите с " Продължаваме промяната " Нинова съобщи, че те са поискали първият диалог да е единствено сред водачите на партиите.

„ Разговорът ни с Кирил Петков и Асен Василев беше рамков - покана за сформиране на общо държавно управление. Начертахме и пътна карта по какъв начин това да се случи. В идващите дни да излъчим експертни работни групи, те да сложат стратегиите на партиите на вниманието си и да забележим какво да запишем в една обща стратегия, която да бъде публично документално съдружно съглашение за държавно управление. Говорихме дълго, може би час и половина кой по какъв начин вижда бъдещото ръководство. Общото, което ни събира е, че би трябвало да има работещ парламент и работещо държавно управление. Поставих въпроса и за бюджета, който ни следва да гледаме, обсъждахме бързите антикризисни ограничения. Лидерите на Политическа партия споделиха след срещата ни, че не престават диалога си и с другите сътрудници ".

" Не навлязохме в огромна конкретика, само че говорихме за правосъдна промяна какво е належащо да се направи. Припомних им ние какво сме правили през годините по този въпрос. Те приказват какво желаят на създадат, а аз в нашия диалог им споделих по какъв начин би трябвало да го реализираме - в смисъл кои закони ще би трябвало да се трансформират ", добави Нинова, която била оптимистично настроена за бъдеща коалиция.

" Ние сме партия с ред и правила, съблюдаваме личния си правилник. Когато ръководителят е определен директно от членовете на нашата партия, уставът е разписал какво се случва при предварително преустановяване, когато ръководителят самичък пожелае да напусне би трябвало да се свика конгрес, който да установи оставката, да я одобри и по-късно Националният съвет да излъчи от сегашните заместник-председатели един, който да управлява партията, с цел да приготви директен избор за нов ръководител. Тази събота привикваме Националния си съвет, който е по-малкият орган и би трябвало да насрочим дата за конгрес. В събота на съвета ще желаеме мандат и рамка за договаряния ", изясни тя във връзка оставката си, с цел да разсее подозренията, че ще е нелигитимна, с цел да договаря за съдружно съглашение за бъдещо държавно управление. " Още не сме разговаряли с Политическа партия за министри и постове. Първо да забележим къде имаме общи хрумвания в стратегиите си ", посочи Нинова.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР