Нинова: 200% е сигурно, че няма аз да водя евролистатаСъпругът

...
Нинова: 200% е сигурно, че няма аз да водя евролистатаСъпругът
Коментари Харесай

БСП поиска орязване на депутатските заплати с 543 лева

Нинова: 200% е несъмнено, че няма аз да повеждам евролистата

Съпругът ми е чиновник в компания за горива, само че не взе участие в определянето на цените, ГЕРБ основават подправени вести, сподели лидерката

Депутатските заплати да се понижат с 543 лева Такова предложение ще внесе Българска социалистическа партия в Народното събрание. В проекторешението им ще се задължи финансовият министър да откри нова формула за пресмятане на депутатските заплати, като тя е по-близо до минималната, а не до междинната за страната.

Неморално, незаслужено и сбъркано е да си усилваме заплатите в миг, когато хората стачкуват против ниските си приходи, изясни соцлидерката Корнелия Нинова. Тя изясни, че нарастването на депутатските заплати е 18% по отношение на началото на работата на този парламент. Къде по света заплата се дефинира по този метод, без да се регистрира продуктивност, попита тя.

Още при старта на този парламент Българска социалистическа партия изиска заледяване на заплатите на депутатите на 2976 лева - на равнищата от края на предишния парламент. След това сложи въпроса през април, само че болшинството отново го отхвърли.

Не се оправяме с тази борба, призна Нинова. Затова се обърна към президента и омбудсман, тъй като вярвала в възприятието им за правдивост. Търсим всякакво поддръжка - морална, обществена, с цел да възстановим най-малко някаква правдивост.

Това, които вършим сега, е ритуално самоубийство. Десетки са по улиците с митинг за приходи и заплати, а ние подвигаме своите - това е все едно да си слагаме сами въжето на врата.

Машинното гласоподаване да се вкара още от европейските избори следващата година, както е планувано в закона, а не да бъде отсрочено, както желае ГЕРБ с измененията в Изборния кодекс, изиска още Българска социалистическа партия. Никакъв мотив не може да анулира влезнал в действие преди години закон, за който са заделени и средства, изясни Крум Зарков.

Българска социалистическа партия е срещу отпадането номерата в изборните листи. За да влязат в действие нови изборни правила, би трябвало да мине време, разяснява Зарков. Да, имаше неточности, това го знаем най-хубавия ние, само че по този начин се вършат предпоставки за други неточности, добави той.

За евролистата ни през днешния ден не мога да кажа кой ще бъде лидер. Но с 200% сигурност няма да съм аз и това няма да се промени до май следващата година, безапелационна бе Нинова.

Соцлидерката се закани на ГЕРБ поради изказвания за мъжа й. Съпругът ми не е зам.-шеф, не дефинира цените на горивата, това са подправени вести, отсече Нинова. Работи в компанията, чиновник е в отдел, който няма нищо общо с ценообразуването, изясни тя. Моля ГЕРБ да внимават с приказките, имам правосъдно решение, че в никакъв случай не съм била в Съюз на демократичните сили. Да спрат да лъжат и да основават подправени вести, сподели още соцлидерката. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР