нимки на кучета в клетки, изхвърлени на сметището в Самоков,

...
нимки на кучета в клетки, изхвърлени на сметището в Самоков,
Коментари Харесай

Кучета в клетки се озовават на сметището в Самоков

нимки на кучета в кафези, изхвърлени на сметището в Самоков, взривиха обществените мрежи.

Местните хора упрекват общината, че не се грижи за бездомните животни.

"Сметището не е място да се държат кучета. Изготвихме тъжби и чакаме щателна инспекция по въпроса. В града има глутници, тъй като някой не си прави работата. Имаше къси стратегии за кастриране, само че резултат няма ", споделиха жителите на Самоков.

По думите им в клетките е имало и дребни кученца.

"По никакъв метод не сме влошили изискванията, в които живеят животните. Това е съвременен европейски районен център за боклуци, не е бунище. Обектът е общински и е под наблюдаване непрекъснато. Имаме чиновници, които заловят кучетата, поставят ги в клетка, хранят ги и след това ги кастрират. Не стоят повече от 2 часа на депото. В никакъв случай не става въпрос за експанзия над животни ", разяснява случая в предаването Ангелина Вангелова, секретар на Община Самоков.

"Има сериозен пропуск в работата на общината. Скандално е да се складират кучета на хранилище за боклуци. Животните би трябвало да се транспортират със профилирано транспортно средство. Те би трябвало да бъдат закарани в клиника, където да бъдат кастрирани, а не да стоят на бунището ", разяснява Явор Гечев от Фондация "Четири лапи ".

Още по тематиката вижте във видеото нагоре.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР