НИМХ За утре е обявен жълт код за Бургас и региона

...
НИМХ
За утре е обявен жълт код за Бургас и региона
Коментари Харесай

Смразяващо време и сняг носят утре за Бургас жълт код

НИМХ За на следващия ден е разгласен " жълт " код за Бургас и района поради ниски температури, вятър и сняг. Освен за Бургас кодът е въведен и за още 8 области на страната.

Очаква се на следващия ден във Бургаско да духа мощен и плевел северен вятър с пориви до 22-24 м/сек. Ще има снеговалежи и условия за виелици.

През нощта времето ще бъде облачно и тук-там, основно в източната половина от страната ще превалява слаб сняг. В Източна България ще духа сдържан до мощен северен вятър и там ще има снежни виелици. Минимални температури сред минус 5° и 0°.

Утре над Източна България ще се задържи облачно със слаби превалявания от сняг, които последователно ще стопират, само че в югоизточните региони ще продължат през целия ден. В Източна България ще продължи да духа сдържан до мощен северен вятър. Там ще се задържат изискванията за снежни виелици. Над Западна България облачността ще се раздра и намалее. Максимални температури от минус 2-3° в североизточните региони до 6° в крайните югозападни, в София към 0°.

Над планините ще има забележителна облачност и на обособени места ще превали слаб сняг. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра минус 2°, на 2000 метра – към минус 6°.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от сняг, по южното крайбрежие през целия ден. Ще духа сдържан и мощен северен вятър. Максимални температури сред 0° и 2°, Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР