НИМХ Утре страната ще е обагрена в оранжеви и жълти кодове

...
НИМХ
Утре страната ще е обагрена в оранжеви и жълти кодове
Коментари Харесай

Бурен вятър връхлита Бургас и областта утре, оранжев код!

НИМХ Утре страната ще е обагрена в оранжеви и жълти кодове за рисково време поради предстоящ мощен вятър. За Бургаска област кодът е оранжев. 

През нощта облачността в множеството региони ще се раздра, по-значителна ще се задържи в северозападните региони, където ще превали дъжд. Ще духа до сдържан югозападен вятър. Минималните температури ще са сред 5° и 10°. Утре южният вятър ще се усили. Ще бъде стремителен, след обяд в Източна България и в регионите, наоколо до северните скатове на планините ще е мощен и плевел. Облачността ще е променлива – най-вече междинна и висока. През деня ще е съвсем без превалявания, а повече слънчеви часове ще има над Западна България. С южния вятър ще настъпи сензитивно стопляне: оптималните температури ще са най-вече сред 20° и 25°.

В планините ще е прохладно. Ще духа мощен, по високите и открити елементи и плевел до ураганен юг-югозападен вятър. Облачността ще е променлива и на обособени места ще превали дъжд. Ще е по-топло с оптималната температура на височина 1200 метра – към 16°, на 2000 метра – към 9°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, без превалявания. Вятърът от юг-югозапад последователно ще се усилва и по здрач тук-там към този момент ще е плевел. Максималните температури ще са най-вече сред 18° и 23°, малко по-ниски в крайните северни региони. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще е от 2 бала по южното крайбрежие, до 3-4 по северното.

На 17.03.2018 слънцето ще изгрее в 06:36 часа и ще залезе в 18:35 часа. Продължителност на деня 11:59 часа.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР