НИМХ През нощта от запад облачността, предимно средна и висока, ще

...
НИМХ
През нощта от запад облачността, предимно средна и висока, ще
Коментари Харесай

Ще се радваме ли на слънчева неделя?

 НИМХ През нощта от запад облачността, най-вече междинна и висока, ще се усили и вплътни. Утре след обяд ще се развива купеста облачност и тук-там, основно в западните и планинските райони ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток и ще е слаб до сдържан. Минималните температури ще са сред 6 и 11 градуса, оптималните - сред 21 и 26 градуса.

Атмосферното налягане е близо до междинното за май, само че ще стартира постепенно да се намалява.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са сред 15 и 18 градуса. Температурата на морската вода е 13-15 градуса, вълнението на морето ще е към 2 бала.

Над планините облачността ще е забележителна и в следобедните часове тук-там ще превали и прегърми. Ще духа сдържан, най-вече южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 14 градуса, на 2000 метра - към 7 градуса.

В понеделник и вторник облачността ще е най-вече забележителна, към и след обяд купеста и купесто-дъждовна. В западната половина от страната ще бъде с чести валежи, интензивни и с гръмотевици, а и по-значителни като количество, основно в западните региони. Вятърът от изток-югоизток ще се усили и дневните температури едва ще се намалят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР